Tokyo Team

Tokyo Team on sulkapallon olympiavalmennusryhmä.

Tokyo Team on Suomen Sulkapalloliiton Olympiavalmennusryhmä, jossa harjoittelevat Suomen parhaat ja kansainväliselle huipulle tähtäävät pelaajat. Suomalainen sulkapallopelaaja on osallistunut olympialaisiin joka kerta vuoden 1992 Barcelonan kisoista lähtien. Tokyo Teamin tavoitteena on saada kaksi kaksinpelaajaa Tokiossa 2020 pidettäviin kesäolympialaisiin sekä EM-mitali Tokion olympiadilla.

Tokyo Team -hanke toteutetaan yhdessä pelaajien, liiton valmentajien sekä ominaisuusvalmentajien kanssa. Muita yhteistyötahoja myös mm. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea tukipalveluineen, Olympiakomitea, Puolustusvoimat, Liikuntakeskus Pajulahti ja sponsorit.

Sulkapallo on valittu yhdeksi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön investointilajeista kohti Tokion ja Pariisin Olympiakisoja yhdessä 14 muun huippulajin kanssa.

Tokyo Teamiin kuuluu kolme pelaajaa, joiden kelpoisuutta ryhmän jäsenenä arvioidaan puolen vuoden välein. Pelaajat ovat Airi Mikkelä, Kalle Koljonen ja Eetu Heino.

Ryhmän valmentajina toimivat Anu Nieminen ja Kasperi Salo. Heidän lisäkseen Tokyo Teamiin kuuluvat valmentautumisen eri alojen asiantuntijat. Näitä pelaajille räätälöityjä ratkaisuja ovat laji- ja fysiikkavalmennuksen lisäksi muun muassa psyykkinen ja ravintovalmennus sekä fysio- ja lääkäripalvelut.

Tokyo Team -projektin taloudellisista haasteista vastataan erilaisilla yritysyhteistyömuodoilla.

Tokyo Team –hankkeen vastuuhenkilöt

Päävalmentaja Anu Nieminen
Valmentaja Kasperi Salo
Valmennuksen eri osa-alueiden asiantuntijat pelaajakohtaisesti
Lääkäripalvelut Jyri Aalto
Viestintä  Annika Grahn
Yritysyhteistyö  Mika Heinonen

Airi Mikkelä s.1993

Singaporessa nuorten olympialaisissa vuonna 2010 itsensä 16 parhaan joukkoon taistellut Airi Mikkelä hakee vuoden 2020 olympialaisista vielä parempaa menestystä. Airi edustaa BadmintonUnitedia (BadU), mutta Tanskan sarjassa hänen seuransa on Odense BadmintonKlub.

Airi on voittanut Islannin avoimet vuonna 2014 sekä Perun avoimet vuonna 2016. Lisäksi hänellä on muutamia semifinaali- ja finaalipaikkoja kansainvälisistä kisoista. Airilta löytyy myös kolme Suomen mestaruutta kaksinpelistä vuosilta 2014, 2017 ja 2018.

Paras MR 48 (6/2017)

Kalle Koljonen s.1994

Koljonen edustaa Tapion Sulkaa (TS) ja tähtää Euroopan sekä maailman huipulle. Menestyminen olympialaisissa on myös yksi hänen päätavoitteistaan. Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Sen jälkeen hän on saavuttanut viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Kalle on voittanut miesten kaksinpelin suomenmestaruuden vuosina 2016 ja 2018. Kallen palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Kallen seura Tanskan sarjassa on Greve.

Paras MR 65 (11/2017)

Eetu Heino s.1988

Paraisten Badmintonia(ParBa) edustava Eetu Heino voitti vuonna 2014 Helsingissä järjestetyn FinnishInternational Championships-turnauksen miesten kaksinpelissä. Huhtikuussa 2015 järjestetyssä FinnishOpenissa Heino pelasi itsensä hopealle. Viime vuoden FinnishOpenissa hän ylsi parhaana suomalaisena välieriin. Eetun palkintokaapissa komeilee myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Eetun seura Ranskan sarjassa on BC ChamblyOise.

Paras MR 66 (6/2015)