Tokyo Team

Tokyo Team on sulkapallon olympiavalmennusryhmä.

Tokyo Team on Suomen Sulkapalloliiton Olympiavalmennusryhmä, jossa harjoittelevat Suomen parhaat ja kansainväliselle huipulle tähtäävät pelaajat. Suomalainen sulkapallopelaaja on osallistunut olympialaisiin joka kerta vuoden 1992 Barcelonan kisoista lähtien. Sulkapalloliiton tavoitteena on saada kaksi kaksinpelaajaa Tokiossa 2020 pidettäviin kesäolympialaisiin sekä EM-mitali Tokion olympiadilla.

Tokyo Team -hanke toteutetaan yhdessä pelaajien, liiton valmentajien sekä ominaisuusvalmentajien kanssa. Muita yhteistyötahoja myös mm. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea tukipalveluineen, Olympiakomitea, Puolustusvoimat, Liikuntakeskus Pajulahti ja sponsorit.

Sulkapallo on valittu yhdeksi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön investointilajeista kohti Tokion ja Pariisin Olympiakisoja yhdessä 14 muun huippulajin kanssa.

Tokyo Teamiin kuuluu Kalle Koljonen.

Hänen valmentajinaan toimivat Anu Nieminen ja Kasperi Salo. Heidän lisäkseen Tokyo Teamiin kuuluvat valmentautumisen eri alojen asiantuntijat. Näitä pelaajille räätälöityjä ratkaisuja ovat laji- ja fysiikkavalmennuksen lisäksi muun muassa psyykkinen ja ravintovalmennus sekä fysio- ja lääkäripalvelut.

Tokyo Team -projektin taloudellisista haasteista vastataan erilaisilla yritysyhteistyömuodoilla.

Tokyo Team –hankkeen vastuuhenkilöt

Päävalmentaja Anu Nieminen
Valmentaja Kasperi Salo
Valmennuksen eri osa-alueiden asiantuntijat pelaajakohtaisesti
Lääkäripalvelut Jyri Aalto
Viestintä  Annika Paananen
Yritysyhteistyö  Mika Heinonen

Kalle Koljonen s.1994

Koljonen edustaa Tapion Sulkaa (TS) ja tähtää Euroopan sekä maailman huipulle. Menestyminen olympialaisissa on myös yksi hänen päätavoitteistaan. Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Sen jälkeen hän on saavuttanut viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Kalle on voittanut miesten kaksinpelin suomenmestaruuden vuosina 2016 ja 2018. Kallen palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Kallen seura Tanskan sarjassa on Greve.

Paras MR 65 (11/2017)