Peking 2008

Ville Lång Peking 2008 olympialaiset
Ville Lång Kuva: BadmintonPhoto
Anu NIEMINEN-06-FIN-YL-OlympicGames2008
Anu Nieminen Kuva: BadmintonPhoto

Peking 2008

Suomesta mukana Anu Nieminen naisten kaksinpelissä ja Ville Lång miesten kaksinpelissä. Valmentajana/joukkueen johtajana Veli-Markus Melleri.

Kolmatta kertaa Suomea olympialaisissa edustaneella Anu Niemisellä ei ollut arpaonnea Pekingin kisoissa. Arpa heitti Anulle ensimmäisen kierroksen otteluun vastaan Euroopan mestarin, aikaisemmin kiinalaisen, mutta myöhemmin Saksan kansalaisuuden saaneen Xu Huaiwenin. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja Anu pelasikin parasta peliään ikinä olympialaisissa. Erä meni kuitenkin lopulta Xulle. Toisessa erässä Anun keskittyminen herpaantui ja liikkuminen loppui ja Xu veikin erän ja ottelun selkeästi.

Ensimmäisissä olympialaisissaan pelannut Ville Lång teki historiaa selvittämällä tiensä kolmannelle kierrokselle, eli 16 parhaan joukkoon. Hyvin olympialaisiin valmistautunut Ville voitti ensimmäisellä kierrokella Ukrainan Vladislav Druzchenkonja ja toisella kierroksella USA:n Raju Rain.

Kolmannella kierroksella vastaan asettunut, 6. sijoitettu indonesialainen Sony Dwi Kuncoroa oli kuitenkin liian kova pala Villelle. Ville puolusti ottelussa hyvin, mutta se ei riittänyt erien voittamiseen. Toinen erä oli todella tasainen, mutta Ville kertoi tehneensä sen lopussa vääriä valintoja, jotka maksoivat erävoiton sekä koko ottelun.

1. kierros (33./64.)
Ville Lång – Vladislav Druzchenko, Ukraina 21-12, 21-19

2. kierros (17./32.)
Ville Lång – Raju Rai, Yhdysvallat 21-9, 21-16
Xu Haiwen, Saksa – Anu Nieminen 21-17, 21-8

3. kierros (9.-16.)
Sony Dwi Kuncoro, Indonesia – Ville Lång 21-13, 21-18