Valmennuskeskus

Maamme parhaat pelaajat harjoittelevat Sulkapallon valmennuskeskuksessa seitsemän kertaa viikossa, joka arkiaamu, sekä maanantai että keskiviikko iltapäivisin. Valmennuskeskuksen tavoitteena on kerätä parhaat pelaajat yhteen ja tarjota heille kansainvälisellä vaatimustasolla olevaa treeniä. Harjoitusten yhteiset aiheet, kuten myös pelaajien omat henkilökohtaiset kehityskohteet valikoituvat kansainvälisissä kisoissa nähtyjen ja koettujen asioiden kautta. Harjoitusviikot valmennuskeskuksessa on rytmitetty pelaajien kilpailukalenterin mukaan ja viikkorytmiä jaetaan niin että päivien kuormittavuus vaihtelee.

Valmennuskeskuksen toimintaa on pyritty kehittämään mahdollisimman kokonaisvaltaiseksi. Tokyo team, maajoukkuepelaajat ja nuoret huiput ovat valmennuskeskuksessa päävalmentajan vastuulla, haastajien vastuuvalmentajina toimivat seuravalmentajat. Lajivalmentajina toimivat päävalmentaja Anu Nieminen ja maajoukkuevalmentaja Kasperi Salo. Fysiikkavalmennuksesta vastaa Roope Rissanen ja psyykkisestä – ja ravintovalmennuksesta, Urhean eli Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian asiantuntijat http://www.urhea.fi/.

Keskiviikkoisin harjoituksissa on mukana fysioterapeutti Jaana Nurminen joka vetää ensin kaikille yhteisen pilateksen ja hoitaa sen jälkeen pelaajia tarpeen mukaan. Lääkäripalvelut valmennuskeskuksen pelaajille tulevat Jyri Aallon kautta. Tukipalvelut tarjotaan Tokyo teamille ja maajoukkuepelaajille joilta myös edellytetään kaikkiin harjoituksiin osallistumista. Myös nuoret huiput kuuluvat tukipalveluiden piiriin.

Valmennuskeskus on avoin keskus jonne kutsutaan aika ajoin myös ulkomaalaisia pelaajia. Kotimaan pelaajat kutsutaan mukaan Valmennuskeskuksen toimintaan yleensä valmentajien toimesta, nuorille pelaajille paras tapa päästä mukaan harjoituksiin on Mäkelänrinteen Urheilulukion aamutreenien kautta jossa molemmat valmentajat myös toimivat ja arvioivat pelaajien tasoa sekä asennetta. Märskyn aamutreenit kuuluvat isona osana Valmennuskeskuksen toimintaan.

Anu Nieminen, päävalmentaja
anu.nieminen@sulkapallo.fi, 0505256570