EMTC 2021 – arvonta ja Suomen joukkue

Sulkapalloliitto on nimennyt Suomen joukkueen 16.-20.2.2021 Vantaan Energia Areenalla pelattaviin sekajoukkueiden EM-kisoihin. Joukkueeseen kuuluvat:

Kalle Koljonen
Eetu Heino
Joakim Oldorff
Valtteri Nieminen
Anton Kaisti
Anton Monnberg
Jesper Paul
Nella Nyqvist
Nella Siilasmaa
Hanna Karkaus
Jenny Nyström
Mathilda Lindholm
Iina Suutarinen

Valmentajana toimii liiton päävalmentaja Teguh Santoso ja Suomen joukkueenjohtajana Björn von Veh.

-Toivon, että kisatapahtuma pystytään pelaamaan pandemiasta huolimatta sujuvasti ja suomalaispelaajat onnistuvat näyttämään parastaan kotikentällä, Teguh Santoso kommentoi.

Hallitseva miesten kaksinpelin suomenmestari Valtteri Nieminen on mielissään valinnastaan kisajoukkueeseen.

-En ole edustanut Suomea ennen aikuisten arvokisoissa. Mukavaa, että valittiin mukaan joukkueeseen. Hienoa, päästä pelaamaan Euroopan kovimpia pelaajia vastaan kotikentällä! Mieluiten haluaisin pelata Tanskan Viktor Axelsenia vastaan, koska hän on maailmanmestari ja olisi upeaa pelata maailman huippua vastaan. Valmistaudun kisaan treenaamalla paljon lajia yrittäen saada mahdollisimman hyvän pallotuntuman kisoihin, hän kertoi.

Tavoitimme myös sulkapallon nuoret superlupaukset Nella Nyqvistin ja Joakim Oldorffin.

-Kisoihin pääsy tuntuu ylipäätänsä mahtavalta, ja pelaaminen parhaita pelaajia vastaan tuntuu hienolta kokemukselta. Vastustajalla ei ole niin väliä, sillä kaikki kisan pelaajat ovat todella hyviä, mutta jos yksi pitäisi valita, niin se olisi Tanskan ykköspelaaja Mia Blichfeld. Kisaan valmistaudun harjoittelemalla normaalisti, mutta sen lisäksi pelaan paljon harjoitusmatseja, Nella kertoi.

Nella edusti Suomea myös viime vuonna Ranskassa pelatuissa EM-kisoissa ja on näin nuorin koskaan aikuisten kisajoukkueeseen valittu suomalaispelaaja.

Toista kertaa aikuisten EM-kisaan osallistuu myös Joakim Oldorff.

-Kotona on tietenkin hieno pelata, kuten oli Pajulahdenkin EM-kisoissa. Vastukset ovat kovia, mutta joukkuekisassa yllätyksetkin ovat mahdollisia. Jos saisin valita yhden vastustajan, haluaisin pelata Anders Antonsenia vastaan. Olen treenannut kovaa koko talven ja sen lisäksi meillä on kaksi valmistavaa leiriä vielä ennen kisoja, Joakim kertoi.

Tänään on tehty myös arvonta. Alkusarjoissa on kaksi lohkoa, joissa pelaavat seuraavat joukkueet:

Lohko 1

Tanska
Skotlanti
Saksa
Suomi

Lohko 2

Englanti
Ranska
Alankomaat
Venäjä

Alkulohkojen pelijärjestyksen ja kellonajat löydä täältä:
https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=647B736F-DB56-4D63-A74B-60D3A7ADE56D&d=20210216