U19 EM-kisat: Nyqvist ja Oldorff kvartseihin!

Suomalaisen sulkapallon superlupaukset jatkavat upeaa taistoaan U19 EM-kisassa Pajulahdessa.

Keskiviikko Pajulahdessa sujui suomalaisittain aurinkoisissa merkeissä, Nella Nyqvist otti vakuuttavan voiton serbialaisesta Sara Loncarista suoraan kahdessa erässä 21-17 21-18 ja eteni näin puolivälieriin. Nyqvist on kisassa jäljellä olevista pelaajista kaikkein nuorin ja ainoa, joka on syntynyt vuonna 2006. Hallitseva U15 euroopanmestari metsästää tosissaan jo toista EM-mitalia saman vuoden aikana.

-Peli tuntui kulkevan tänään hyvin, jalat oli valmiina ja lyönnit onnistuivat hyvin. Vastustaja oli kova ja hänellä oli hyvä painostus takakentälleni. Sain palautettua niitä hyvin ristisafetyillä ja pääsin taas pelin päälle. Kvartseihin pääsy tuntuu mahtavalta! Nella Nyqvist kommentoi.

-Avain oli se, että Nella pääsi serbin mataliin cleareihin ja nostoihin kiinni ja siitä kääntämään peliä omaksi hyökkäykseksi. Ensimmäisessä erässä noitten painavien ja matalien kaarien kanssa oli vaikeampaa, mutta lopussa ratkaisevat pisteet tulivat juuri siitä, että Nella pääsi rystytakanurkastaan katkaisemaan matalat nostot.Hieno voitto taas kerran, huomenna jatketaan kakkoseksi sijoitettua hollantilaista Amy Tania vastaan! Valmentaja Antti Rajasärkkä kommentoi.

Toinen kvartsipaikka Suomelle saatiin iltapäivällä, kun Joakim Oldorff kukisti ranskalaisen Alex Lanierin 23-21 21-19.

-Vastus oli taitava ja erityisen hyvä päinlyönneissä sekä nopeissa nostoissa. Pelasin ”isoa peliä” eli keskityin erityisesti nostojen kaariin sekä nopeisiin droppeihin. Kvartseihin pääseminen on hienoa, sillä olen askeleen lähempänä EM- mitalia, Joakim Oldorff kommetoi.

Joakimin huominen puolivälierän vastustaja on kisan viidenneksi sijoitettu venäläinen Georgii Lebedev.

Tänään pelattiin myös nelinpelejä. Eliel Melleri ja Jannica Monnberg taipuivat ranskalaisille Christo Popoville ja Flavie Valletille 21-14 21-15.

Robin Jäntti ja Niilo Nyqvist kohtasivat skotlantilaiset Kenneth Cheungin ja Michael McGuiren ja ottivat vahvan voiton 21-14 21-17.

– Fiilikset matsin jälkeen ovat hyvät, oli kiva pelata ja vielä kivempi voittaa. Vastustaja ei ollut kovin kummoinen, mutta meidän piti Niilon kanssa silti pistää kaikki peliin, Robin Jäntti kommentoi.

Safin Emran ja Juuso Kuoppala pelasivat portugalilaisparia vastaan, kun kentälle astelivat Rodrigo Dias ja David Silva. Peli päättyi suomalaisten tuuletuksiin erin 21-18 21-17.

-No peli oli ihan jees. Ei nyt onneksi tarvinnut heti mitää parasta pelata, peruspeli riitti. Ja vastustajat oli virheherkempiä kuin me, Juuso Kuoppala kommentoi.

-Peli oli aika rikkonaista, mutta meni loppujen lopuksi ihan hyvin. Vastustajat tekivät meitä enemmän virheitä. Yritin tsempata matsin aikana ja uskoin että kyllä voitto tulee kotiin. Erittäin tyytyväinen olen, että saatiin voitto EM-kisoissa! Safin Emran kertoi.

-Molemmat parit miesten nelinpelissä nappasivat hyvät voitot ja etenivät 16 parhaan joukkoon. Niilo ja Robin peittosivat skotlantilaisen parin vauhdikkaalla pelillä. Pojat eivät olleet täysin tyytyväisiä peliinsä, mutta sinänsä hyvä merkki, perustekemisen tasokin riitti selvään voittoon. Juuso ja Safin puolestaan kaatoivat portugalilaiset. Heidänkään pelinsä ei ehkä ollut parasta mahdollista, mutta välissä nähtiin myös todella järkeviä palloja. Molemmilla pareilla on huomenna aamupäivällä vastassa kovat tanskalaiset, Antti Rajasärkkä kommentoi.

Kvartsit alkavat aikaisintaan klo 17.
Kaikki pelit näkyvät livenä badmintoneurope.tv

Suomalaisten ottelut ja tulokset