Oldorff ja Nyqvist loistivat Tanska-ottelussa

Suomi kohtasi EM-kisojen toisessa ottelussaan ennakkosuosikki Tanskan. Ottelu päättyi Tanskan tuuletuksiin ja tulokseen 3-2. Suomalaisen sulkapallon superlupaukset Nella Nyqvist ja Joakim Oldorff ottivat molemmat huikeat voitot singeleissä. Joakim kaatoi Christopher Vittorianin erin 21-10 19-21 10-21.

-Onnistuin hyvin pitämään tempoa yllä ja olemaan ylhäällä verkolla. Tämä oli todella tärkeää, sillä touchini nostoihin sekä cleareihin tuntui huonolta. Vastustaja oli taitava ja piti keskittyä jokaiseen pisteeseen, mikäli halusin voittaa, Joakim Oldorff kertoi.

Nella Nyqvist pelasi suvereenin matsin Simona Pilgaardia vastaan. Voitto tuli kotiin kahdessa erässä 19-21 18-21.

-Tänään sujui hyvin peli, mutta halli tuntuu vieläkin vähän haastavalta. Onnistuin pitämään pallon hyvin pelissä ja annoin vastustajan tehdä virheet, Nella Nyqvist. kertoi.

Nelinpelit vei tänään Tanska. Robin Jäntti ja Jannica Monnberg hävisivät Marcus Rindshojlle ja Mette Wergelle 21-12 21-16. Safin Emran ja Juuso Kuoppala taipuivat Christian Faust Kjaerille ja Marcus Rindshojlle 21-7 21-12. Ottelun ratkaissut naisten nelinpeli päättyi Jannica Monnbergin ja Julia Salosen tappioon. Clara Lober ja Mette Werge veivät pelin 21-7 21-14.

-Käsikirjoitus oli sama kuin eilen, kaksinpeleissä ollaan hyvin mukana, mutta nelinpelit ovat haastavampia. Sekanelinpelissä Robin ja Jannica pääsivät ajoittain haastamaan tanskalaiset hyvin, mutta ensimmäisillä kolmella-neljällä lyönnillä hävittiin todella paljon palloja. Siinä meillä on kaikissa nelinpeleissä ehdottomasti eniten tehtävää, valmentaja Antti Rajasärkkä kertoi.

-Miesten kaksinpelissä Joakim nosti tasoaan loistavasti vaikean ensimmäisen erän jälkeen. Parhaimmillaan hän lukee tilanteet hyvin ja uskaltaa ennakoida verkolle, josta saa napsittua pisteitä pois. Nyt pelin edetessä tästä uskalluksesta alkoi näkyä merkkejä. Kolmannessa erässä hieman väsähtänyt tanskalaisvastus sortuikin jo hätäisiin ratkaisuihin ja ero repesi suureksi. Naisten kaksinpelissä Nellalta taas loistelias voitto! Ennakkoluulottomasti ja mitään pelkäämättä puoli metriä pitempi ja monta vuotta kokeneempi tanskalainen nippuun – ei häntä voi liikaa kehua. Tänään nähtiin monipuolista hyökkäyspeliä, johon tanskalainen ei löytänyt täysin lääkkeitä.

-Miesten nelinpelissä Juuso ja Safin pääsivät kokeilemaan tanskalaisten kaatamista, mutta vastus oli tällä kertaa liikaa. Laakapelissä hävitään, mutta kun uskaltaa myös “pelata yli”, kenttä alkaa aueta. Naisten nelinpelissä Julia ja Jannica olivat samojen haasteiden edessä, mutta heillä peli lähti aukeamaan, kun puolustuksessa uskalsi lähteä hakemaan avoimia paikkoja vähän vaikeammilla palautuksilla, eikä vain valita helppoa blokkia verkolle tai nostoa takaisin samaan nurkkaan.

-Kokonaisuutena saimme ehkä hieman säikytettyä suurta ja mahtavaa Tanskaa, vaikka voiton varmistava kolmas otteluvoitto jäikin tänään aika kauas. Tappio myös varmisti, että emme pääse poolista jatkoon, mutta huomenna pelaamme vielä Färsaaria vastaan kunniasta, ja varmasti jokainen haluaa päättää joukkuekisan voittoon! Rajasärkkä päätti.

Suomen joukkueen pelit jatkuvat huomenna klo 19 ja silloin vastassa on Färsaaret.
Kaikkia otteluita voi seurata livenä osoitteesta badmintoneurope.tv

Suomen ottelut ja tulokset löytyvät täältä

Kaikki ottelut ja tulokset

Suomen joukkue

Miesten kaksinpeli
Joakim Oldorff
Juuso Kuoppala
Eliel Melleri

Naisten kaksinpeli
Julia Salonen
Nella Nyqvist
Noora Nokkala

Miesten nelinpeli
Robin Jäntti/Niilo Nyqvist
Safin Emran/Juuso Kuoppala

Naisten nelinpeli
Jannica Monnberg/Julia Salonen
Sarah Asfar/Nella Nyqvist

Sekanelinpeli
Robin Jäntti/Nella Nyqvist
Juuso Kuoppala/Noora Nokkala
Eliel Melleri/Jannica Monnberg