Tasan kuukausi EM-kisaan – tässä on Suomen joukkue!

Suomen Sulkapalloliitto on nimennyt nuorten EM-kisajoukkueen U19-liittoryhmävalmentaja Antti Rajasärkän esityksestä. Valinnat on vahvistanut valitsijaryhmä, johon kuuluivat päävalmentaja Anu Nieminen, maajoukkuevalmentaja Kasperi Salo sekä Valmennuskeskusryhmän puheenjohtaja Pirkko Paavola-Häggblom.

-Ensin on todettava, että meillä on ilahduttavan tasainen joukko pelaajia. Kansainvälisesti kiertäneet ja menestystäkin keränneet kärkinimet ovat selkeitä valintoja, mutta heidän takanaan lopuista kisalipuista kilpailee monta tasaväkistä pelaajaa. Silloin mukaan valituksi tulevat ovat varmasti hyviä pelaajia, mutta samalla se tarkoittaa sitä, että myös valitsematta jää moni lähes yhtä hyvä pelaaja. Erot valittujen ja valitsematta jääneiden pelaajien välillä olivat hiuksenhienoja. Valinnat tehtiin liiton arvokisojen valintakriteereiden mukaisesti. Näitten mukaisesti suurin painoarvo oli kansainvälisten kilpailujen ja kotimaisten arvokilpailujen (eli SM-kilpailujen) tuloksilla, U19-liittoryhmävalmentaja Antti Rajasärkkä kommentoi.

Tässä tulee Suomen joukkue:

Miesten kaksinpeli

Joakim Oldorff

Juuso Kuoppala

Eliel Melleri

 

Naisten kaksinpeli

Julia Salonen

Nella Nyqvist

Noora Nokkala

 

Miesten nelinpeli

Robin Jäntti/Niilo Nyqvist

Safin Emran/Juuso Kuoppala

 

Naisten nelinpeli

Jannica Monnberg/Julia Salonen

Sarah Asfar/Nella Nyqvist

 

Sekanelinpeli

Robin Jäntti/Nella Nyqvist

Juuso Kuoppala/Noora Nokkala

Eliel Melleri/Jannica Monnberg

 

Nuorten EM-kisat pelataan Pajulahdessa 29.10-7.11.2020

https://www.sulkapallo.fi/ejc2020/