Airi Mikkelä hyvästeli ammattilaisuransa näytösottelussa

Perjantai-iltana Talihallin maskitettu katsojajoukko kiitti Airia raikuvin aplodein, kun suomalaisen naissulkapallon ykkösnimi poistui kentältä voittajana. Airi haastoi jäähyväisottelussaan nuoren superlupauksen HBC:n Nella Nyqvistin, jolle hän toivoi menestystä pelikentillä jatkossakin.

Näytösottelu päättyi Mikkelän voittoon lukemin 21-16 21-15. Ottelun tuomarina toimi Rauni Karjala ja syöttötuomarina Ilkka Vainio.

Airi Mikkelä voitti urallaan kuusi suomenmestaruutta ja oli maailman listalla parhaimmillaan sijalla 48. Mikkelä ehti edustaa Suomea arvokisoissa yli 20 kertaa.

Suomen Sulkapalloliitto kukitti Airin ottelun päätteeksi.

-Kiitos Airi, kaikista niistä elämyksistä, jotka olet tarjonnut meille sulkapallokentillä. Nyt kun elämässäsi alkaa uusi vaihe, toivomme, että toteutat kaikki ne unelmat, jotka urheilu-uran aikana ovat olleet taka-alalla. Kaikkea hyvää elämääsi tästä eteenpäin, Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta toivotti.

Näytösottelun katsomosta löytyi myös tuore SM-voittajakaksikko, kun Unni Parikka ja Cecilia Lehtinen seurasivat matsia jännittyneinä. He voittivat juuri SM-kultaa tyttöjen nelinpelin U11-luokassa.

-Me pelattiin tosi hyvin parina nelureissa, niin luulen, että siksi oltiin parhaita tänä vuonna, Cecilia kertoi.

-Voittaminen oli ihan parasta! He hihkuivat.

-Me haaveillaan siitä, että me voitettaisiin naisten nelinpelin olympiakultaa. Me pelataan silloinkin vielä yhdessä, Unni sanoi.

Unni kertoi aloittaneensa sulkapallon kolmevuotiaana ja Cecilia seitsemänvuotiaana. Tätä nykyä tytöt treenaavat ESB:ssä neljä kertaa viikossa. Illan matsissa heillä oli selkeä suosikki.

-Me ihaillaan Nella Nyqvistiä, kun se on niin hyvä ja tosi nopea. Nella on kehittynyt koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Haluttaisiin olla 14-vuotiaina yhtä hyviä, tytöt päättävät.