TOP 4 nuoret kutsuttiin Valmennuskeskuksen treeneihin kesäksi

-Viime vuonna sama mahdollisuus treenata joissain aikuisten maajoukkueen treeneissä annettiin niille pelaajille, jotka oli valittu U19 ja U17 EM-kisoihin.Tänä vuonna otettiin kaikista pelimuodoista U17 ja U19 ranking listalta top 4 pelaaja, jotka sai kutsun treenata maajoukkueen kanssa. Haluan antaa junnuille mahdollisuuden päästä treenaamaan meidän parhaiden pelaajien kanssa, nähdä ja kokea minkälaista maajoukkueen treeni on niin sisällöltään kuin intensiteetiltä. Samalla junnut myös tutustuvat siihen toimintaympäristöön ja -tapoihin mitä meillä maajoukkuetoiminnassa on. Toivottavasti se motivoi heitä omassa arjessa ja treeneissä. Minulle on muodostunut tärkeäksi tavoitteeksi huippu-urheilun vaatimustason ymmärtämisen lisääminen. Toivon, että kun nuoret valitsevat sulkapalloon satsaamisen, he tietävät millaiseen treenaamiseen he sitoutuvat niin laadullisesti, kuin määrällisestikin, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi.

Mukana ovat myös Rasmus Andersson, Eliel Melleri ja Petra Saarnivaara. Me kyselimme heiltä, miten treenit ovat sujuneet.

Miltä treenaaminen valmennuskeskuksessa on tuntunut?

Petra Jännittävältä, hyödylliseltä ja kivalta. Alussa aina jännittää että mokaan, mutta kun pelaajat ovat kannustavia ja treeni rupeaa sujumaan, jännitys vähenee.

Rasmus Treenaaminen on tuntunut mahtavalta! On mukavaa huomata, että mun kova treenaus ja halu kehittyä on huomattu ja siihen on annettu lisämahdollisuuksia.

Eliel Treenaaminen on tuntunut hyvältä. On kiva päästä treenaamaan erilaisten pelaajien kanssa.

Millä tavoin se eroaa oman seuran treeneistä?

Petra Treenaan vähän eri ihmisten kanssa ja teemme enemmän yhden pallon harjoituksia, kuin oman seuran treeneissä.

Rasmus Tätä kovempaa treeniryhmää saa hakea, sillä intensiteetti ja tekemisen laatu on huikea! Valmentajat eivät tyydy puolivaloilla treenaamiseen, mikä on todella hyvä asia, koska kukaan ei kehity jos treenaa löysästi.
Treenaamme valmennuskeskuksessa suunnilleen samoja harjoitteita hieman eri focuspointeilla, jolloin toistoja tulee enemmän. Tämä on erilaista sillä Tapion Sulassa vaihtelemme harjoitetta, vaikka focuspointti pysyy samana.

Eliel Saa treenata parempien pelaajien kanssa. Eli on laadukkaita treenejä.

Miten hyödyt treenimahdollisuudesta maajoukkuevalmentajien ja pelaajien kanssa?

Petra Valmentajat esittävät samoista asioista eri näkökulmia ja pystyn ymmärtämään asiat paremmin. Kun on uusia vastuksia, niin saa uudenlaista treeniä ja kehittyy eri osa-alueilla.

Rasmus Valmennuskeskuksen treeneissä tempo on kova ja maajoukkuepelaajien lyönnit ovat erittäin laadukkaita. Se pakottaa myös muut pelaajat tekemään täysiä ja taistelemaan jokaisesta pallosta. On tärkeää saada palautetta muiltakin, kuin oman seuran valmentajilta, jotta saa laajemman kuvan omista vahvuuksista ja kehityskohteista. Moni maajoukkuepelaaja on suhtautunut meihin nuorempiin tosi kannustavasti ja heiltä saa hyviä vinkkejä treenien aikana.

Eliel Minun pitää herää hyvissä ajoin eli koko kesäloma ei mene siihen, että herään iltapäivällä. Pääsee takaisin treenirytmiin Korona kevään jälkeen.

Petra Saarnivaara voitti keväällä Himatreenikisan, jossa yhtenä palkintona oli yksityistreenit Anu Niemisen kanssa. Petra oli treenien jälkeen tyytyväinen.

-Treenattiin puolustus-, nosto- ja takakentän tekniikkaa. Treenit olivat hyödylliset, kivat ja olin odottanut niitä innolla, hän kertoi.