Joakim Oldorff ja Julia Salonen treenasivat maailman huippujen kanssa

Valmennuskeskuksen nuoret huiput Joakim Oldorff ja Julia Salonen osallistuivat Anu Niemisen johdolla Dutch Junioriin sekä German Junioriin ja treenasivat Saksassa maajoukkueen kanssa.

Mülheimissa oli alunperin tarkoitus seurata maailman huippujen treenaamista ja valmistautumista German Openiin, mutta koska kisa peruttiin, se ei ollut mahdollista. Paikalla saksalaisten kanssa treeneissä olivat kuitenkin esimerkiksi USA:n Beiwen Zhang (paras maailmanranking naisten kaksinpelissä 9) ja miesten kaksinpelin pelaajia Taiwanin Wang Tzu Wei (paras maailmanranking 10) sekä Thaimaan Kunlavut Vitidsarn (paras maailmanranking 28, kolminkertainen junioreiden maailmanmestari vuosilta 2017, 2018 ja 2019). Nupin tutkivan journalismin osasto kyseli Joakimin ja Julian kuulumisia.

Millainen reissu oli ja mikä siinä oli parasta?

Joakim: Matkamme oli erittäin onnistunut. Kaksi viikkoa kestänyt reissumme oli todella kisapainotteinen, mistä tykkäsin paljon. Otteluiden lisäksi panostimme peleihin valmistautumiseen ja muuhun toimintaan kentän ulkopuolella kilpailujen aikana. Seura tälläiselle reissulle oli parasta mahdollista yhteisten tavoitteiden vuoksi. Parasta reissussa oli, kun pääsin pelaamaan monia Aasian parhaita vastaan ja seuraamaan maailman huippujen treenaamista Mulheimissa.

Julia: Reissu oli hyvä ja todella opettavainen pelien ja niihin valmistautumisen kannalta. Parasta reissussa oli päästä pelaamaan kovatasoisia pelejä ja nähdä oman ikäisten maailman parhaiden pelaamista.

Miten Saksan maajoukkueen treenaaminen eroaa Valmennuskeskuksessa treenaamisesta?

Joakim: Saksan maajoukkueessa on laajempi taso. Kiinnitin myös huomiota siihen, miten pelaajien toiminta on ammattimaista kentällä ja kentän ulkopuolella.

Julia: Saksan maajoukkue erosi eniten treenien alku- ja loppuverryttelyissä, mitkä olivat hyvin ammattimaisia.

Mitä oppeja toit reissusta mukanasi Suomeen?

Joakim: Valmistauduin Anun johdolla kisoissa peleihini hyvin ja huolellisesti, mikä oli tärkein oppi. Opin myös pelaamaan kovemmalla temmolla lyöntejäni viivyttäen.

Julia: Opin reissun aikana, miten on parasta valmistautua treeneihin ja kuinka keskittyä peleissä olennaisiin asioihin. Peleissä täytyy taistella myös kaikista vaikeimmissakin tilanteissa. Näitä asioita pyrin parantamaan lisää täällä Suomessa.

Millainen kisa oli Dutch Junior ja mikä mielestäsi paras onnistuminen kisassa?

Joakim: Dutch Junior oli hyvin järjestetty ja kovatasoinen kisa. Paras onnistumiseni oli selvä voitto taiwanilaisesta Kao Hong Enistä ensimmäisellä kierroksella ja kvartseissa pelaaminen.

Julia: Dutch Junior oli hyvin järjestetty kisa, minkä hyvä puoli oli sen kova taso. Hienointa oli päästä pelaamaan 4 sijoitettua thaimaalaista vastaan kolmannella kierroksella ja nähdä mihin pystyn.

Mitä ostit tuliaisiksi?

Joakim: After Eightit alkavat olla jo perinteinen tuliainen.

Julia: Tuliaisina toin kotiin suklaata ja tätinä siskon lapsille uudet vaatteet.

Millaista treeniä teette nyt, kun koronatilanteen vuoksi, ette harjoittele Valmennuskeskuksessa?

Joakim: Kyllähän tässä kärsimättömänä odotan, koska pääsen seuraaviin kisoihin. Harmi, kun maajoukkueen ja seuran treenit ovat keskeytetty, mutta kyllähän sen tässä tilanteessa ymmärtää. Nyt treenaaminen vaatii enemmän omatoimisuutta.

Julia: Nyt, kun ei ole olleenkaan maajoukkueen, eikä seuran treenejä, olen keskittynyt treenaamaan fysiikkaa ja erityisesti parantamaan kuntoani.

Joakimille vielä kyssäri, että miltä tuntuu olla nyt maailmanlistan kutonen?

Maailman kärki on kova, ja on paljon pelaajia, joita vastaan pitää onnistua hyvin voittaakseen. Joka tapauksessa sijoitus kertoo minulle, että olen treenannut hyvin ja onnistunut kisoissa.