Joukkue-EM: Matsit alkoivat pettymyksellä, vain Koljonen voitti pelinsä

2020 European Men´s & Women’s Team Championships
11.-16.2.2020, Lievin, Ranska
Continental Team Championships

Eilen tiistaina miesten joukkue pelasi Ukrainaa vastaan. Ottelu päättyi Ukrainalle 4-1. Kalle Koljonen voitti avauspelissä Artem Pochtarovin 21-9 21-13. Muut ottelut päättyivät Ukrainan tuuletuksiin. Lähimmäksi toista pistettä ylsi Iikka Heino, joka pelasi tiukan kolmieräisen matsin Dmytro Zavadskya vastaan. Voitto kuitenkin lopulta vastustajalle 21-16 16-21 17-21.

-Päivä alkoi ikävästi kun Oskarin jo paremmaksi muuttunut flunssa oli yön aikana mennyt selkeästi huonommaksi ja jouduimme muuttamaan alkuperäistä kokoonpanoa Ukrainaa vastaan. Ottelussa Kalle aloitti pelaamalla todella hyvän pelin Pochtarovia vastaan. Ikävä kyllä Eetun peli takkusi, eikä hän päässyt missään vaiheessa omassa ottelussaan Bosniukia vastaan omalle tasolleen. Iikalla taas peli oli täysin hallussa toisessa erässä tilanteessa 16-12 ja uudestaan kolmannessa erässä 12-4 mutta rutinoitunut Zavadsky käänsi ottelun piste pisteeltä itselleen ja jouduimme lähtemään nelinpeleihin 1-2 tilanteesta. Ukrainan ykköstupla oli selkeästi Iikkaa ja Antonia parempia joilla ”sekaparina” oli välillä vaikeuksia pelata yhdessä. Kallella ja Eetulla oli omassa pelissään mahdollisuuksia jopa voittoon mutta suurin lataus oli molemmilta pareilta poissa ja ikävä kyllä joukkuematsi jonka olisimme halunneet ehdottomasti voittaa, päättyi 1-4 tappioon, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi.

Kaikki Suomi-Ukraina matsin tulokset

Turkkia vastaan Suomen naisjoukkue hävisi 5-0.

-Naisten joukkueen ottelu Turkkia vastaan oli odotetun kova. Matsit menivät miesten Ukraina ottelun kanssa hieman päällekkäin joten pääsin valmentamaan vasta kun Airi ja Nella olivat jo kaksinpelinsä pelanneet. Kaksinpeleissä Turkilla on kova, tasainen kolmikko ja heidän haastaminen osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Kaikki taistelivat hyvin ja antoivat parhaansa mutta ottelu oli nelinpeleihin mentäessä 3-0. Nelinpeleissä taas molemmat parit, Hanna ja Nella, sekä Airi ja Maija pelasivat hyvin. He pysyivät pelitaktiikassa ja pallorallit olivat pitkiä mutta pisteiden saaminen ei silti ollut helppoa. Nelinpeleistä jäi kuitenkin hyvä taistelufiilis seuraavaa vastustajaa Tšekkiä varten, Anu Nimeinen päättää.

Kaikki Suomi-Turkki matsin tulokset

Suomea edustavat Airi Mikkelä, Maija Krzywacki, Nella Siilasmaa, Hanna Karkaus ja Nella Nyqvist sekä Anton Kaisti, Oskari Larkimo, Kalle Koljonen, Eetu Heino, Iikka Heino ja Joakim Oldorff.

Tänään keskiviikkona Suomen miesjoukkue kohtaa Norjan ja naisjoukkue Tšekin.

Pelejä voi seurata livenä Badminton Europen suoratoiston kautta