Eetu Heino päätti taipaleensa Tokyo Teamissa

Suomalainen sulkapallopelaaja on osallistunut olympialaisiin joka kerta vuoden 1992 Barcelonan kisoista lähtien. Sulkapalloliiton tavoitteena on saada kaksi kaksinpelaajaa Tokiossa 2020 pidettäviin kesäolympialaisiin sekä EM-mitali Tokion olympiadilla. Sulkapallo on valittu yhdeksi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön investointilajeista kohti Tokion ja Pariisin Olympiakisoja yhdessä 14 muun huippulajin kanssa.

Tämän hetken tilanteen mukaan Kalle Koljonen ja Airi Mikkelä ovat kiinni olympiapaikassa.

Eetu Heino on päättänyt lopettaa Tokyo Teamissa ja keskittyy jäljellä olevan olympiakarsinta-ajan tekemään asioita omalla tavallaan.

-Tähtään edelleen olympialaisiin, mutta minun on parempi harjoitella muualla, niin voin tehdä itselleni sopivammalla tavalla, hän kommentoi.

Tokyo Team -hanke on toteutettu yhdessä pelaajien, liiton valmentajien sekä ominaisuusvalmentajien kanssa. Muita yhteistyötahoja myös mm. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea tukipalveluineen, Olympiakomitea, Puolustusvoimat, Liikuntakeskus Pajulahti ja sponsorit. Tokyo Teamissa jatkaa Kalle Koljonen.

Hänen valmentajinaan toimivat Anu Nieminen ja Kasperi Salo. Heidän lisäkseen Tokyo Teamiin kuuluvat valmentautumisen eri alojen asiantuntijat. Näitä räätälöityjä ratkaisuja ovat laji- ja fysiikkavalmennuksen lisäksi muun muassa psyykkinen ja ravintovalmennus sekä fysio- ja lääkäripalvelut.