Anton Kaisti loisti Viron kisassa

Kaisti ylsi semifinaaliin sekä miesten nelinpelissä parinaan Oskari Larkimo että sekanelinpelissä parinaan tsekkiläinen Alzbeta Basova.

YONEX Estonian International
9.-12.1.2020, Tallinna, Viro
International series
Palkintosumma 10 000 USD

Suomesta osallistui Viron kisaan lähes kolmekymmentä pelaajaa. Viime hetkellä kisasta joutuivat jäämään pois Iikka Heino ja Jessica Jäntti sairastumisen vuoksi. Olympiapaikkaa metsästävä Kalle Koljonen loukkaantui kisassa. Miesten kaksinpelissä parhaiten pärjäsivät Eetu Heino ja Kasper Lehikoinen, jotka molemmat putosivat puolivälierässä kisan finalisteille. Naisten kaksinpelin karsinnasta ei valitettavasti tullut paikkaa pääkisaan. Lähimmäksi eli kolmannelle kierrokselle pääsivät Hanna Karkaus ja Nella Nyqvist. Naisten nelinpelissä suomalaisparit karsiutuivat toisella kierroksella. Miesten nelinpelissä parhaat suomalaiset olivat maajoukkuepelaajat Anton Kaisti ja Oskari Larkimo, jotka pelasivat huippukisan ja karsiutuivat vasta semifinaalissa.

Antonin ja Oskarin ottelut ja tulokset

Anton Kaisti loisti myös sekanelinpelissä parinsa Alzbeta Basovan kanssa. He hävisivät semifinaalin supertiukasti kisan ykkössijoitetuilla japanilaisille 23-21 22-20.

-Antonin peli mikstissä uuden parin Alzbeta Basovan kanssa onnistui tosi hyvin. Anton pystyi pelaamaan kurinalaisesti ja taktisesti oikein keski- ja takakentältä ja Alzbeta oli todella tehokas etukentällä. Finaalipaikka oli harmittavan lähellä, mutta toisaalta ensimmäiseksi yhteiseksi kisaksi mielestäni tulos ja pelin taso oli erinomainen, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi.

-Anton ja Oskari pelasivat myös hyvän kisan nelinpelissä. Semifinaalin vastustajat olivat selkeästi parempia, mutta erien aluissa Anton ja Oskari pystyivät haastamaan heitä ja pysyivät temmossa mukana.

-Eetu pelasi hyvällä tasolla kisan läpi ja voitto Lucas Claerboutista oli todella lähellä. Vähän enemmän uskallusta joissain tilanteissa olisi saattanut kääntää pelin Eetulle. Kalle pelasi hienon ensimmäisen pelin, mutta loukkasi itsensä, eikä pystynyt enää pelaamaan ottelussaan Kasper Lehikoista vastaan ja joutui luovuttamaan toisen erän alussa. Loukkaantuminen ei toivottavasti ole kovin vakava ja yritämme hoitaa sen mahdollisimman nopeasti kuntoon, Nieminen päättää.

Antonin ja Albezan tulokset

Eetu Heinon ottelut ja tulokset

Kaikki suomalaisten ottelut ja tulokset