Suomalaishuiput kisasivat Skotlannissa

Scottish Open 2019
21.11-24.11.2019, Glaskow, Skotlanti
International Challenge
Palkintosumma 25 000

Eetu Heinolla oli vastassa ensimmäisellä kierroksella saksalainen Kai Schaffer, jonka Heino kukisti erin 21-13 21-15. Seuraavalla kierroksella vastaan tullut kanadalainen, kisan kuudenneksi sijoitettu Brian Yang onnistui kuitenkin suomalaista paremmin ja peli päättyi 24-22 21-16 lukemiin.

Kalle Koljonen pelasi kisan viidenneksi sijoitettua kanadalaista Jason Anthony Ho-Sueta vastaan, mutta Ho-Sue vei pelin 21-16 21-9.

A-maajoukkuepelaajat Oskari Larkimo ja Anton Kaisti saivat heti avauskierrokselle huippuvastuksen, kun kentälle asteli kisan kuudenneksi sijoitettu saksalaispari Bjarne Geiss ja Jan Colin Völker. Kolmieräinen kamppailu päättyi kuitenkin saksalaisten voittoon erin 11-21 21-14 21-16. Anton Kaisti pelasi kisassa myös sekanelinpeliä parinaan Inalotta Suutarinen, jossa kaksikko selvisi kolmannelle kierokselle, mutta sitten vastaan tuli kivenkova tanskalaispari Rikke Soby ja Mathias Bay-Smidt, joka pudotti suomalaispelaajat jatkosta. Myös Oskari Larkimo kisasi sekanelinpelissä parinaan Sonja Pekkola. Heidän matkansa päättyi toisella kierroksella kisan toiseksi sijoitettujen Mathias Christiansenin ja  Alexandra Bojen kukistaessa heidät 8-21 12-21. Christiansen ja Boje voittivat lopulta koko kisan.

Sonja Pekkola ja Inalotta Suutarinen pelasivat lisäksi naisten nelinpeliä, mutta karsiutuivat avauskierroksella. Olympiapaikkaa metsästävä Airi Mikkelä pelasi avausottelunsa tanskalaista Julie Dawall Jakobsenia vastaan, mutta hävisi erin 21-19 21-8.

Pelaajien apuna kisassa oli maajoukkuevalmentaja Kasperi Salo, joka kommentoi matseja perjantaina, kun pelit oli suomalaisten osalta pelattu.

-Eiliset sekikset ja Eetun peli meni hienosti. Tänään sitten kovia vastuksia kaikilla ja sitä myöden pelit ohi. Eetu pelasi hyvin tänään, mutta usko ja puhti loppui toisessa erässä. Kallella näkyi selkeästi pelissä se, että ei ole pysynyt terveenä. Iinan ja Sonjan peliä en nähnyt, kun valmensin toisella kentällä, mutta tytöt oli selkeesti pettyneitä. Oskari ja Anton pelasi mahtavan ekan erän, mutta valitettavasti sama taso ei pysynyt koko peliä. Sekiksissä oli kovat tanskalaisparit vastassa. Molemmat parit haastoivat ajoittain hyvin, mutta se ei tällä tasolla riitä, hän analysoi.

Suomalaisen sulkapallon olympiatoivot Kalle Koljonen ja Eetu Heino suuntaavat seuraavaksi Italian kisaan ja Airi Mikkelä Walesiin.

Kaikki suomalaisten ottelut ja tulokset