Heinolta hyvä avaus Dutchissa

Koljonen pettyi avausottelun suoritukseen.

YONEX Dutch Open 2019
8.-13.10.2019, Alemere, Hollanti
BWF Tour Super  100
Palkintosumma 75 000 USD

Tokyo Team -pelaajat Kalle Koljonen ja Eetu Heino sekä Airi Mikkelä ja Iikka Heino osallistuvat Dutch Openiin.

Eetu Heino onnistui avausottelussaan tanskalaista Rasmu Messerschmidtiä vastaan loistavasti. Heino voitti kolmieräisen pelin erin 15-21 21-17 21-5.

-Alku oli vähän tahmeaa. Toisen erän puolessa välissä sain jalkoihin yhden vaihteen lisää ja tuli sit lopulta ongelmitta, hän kommentoi.

Ihan yhtä hyvin ei käynyt Kalle Koljosen, joka hävisi virolaiselle Raul Mustille kahdessa erässä 21-18 21-10.

-Suoraan sanoen peli oli luokattoman huonoa, eikä ollut oikein pää messissä tossa pelissä. Vähän henkistä väsymystä tällä hetkellä päällä ja se vaikuttaa nyt tuolla kentällä niin paljon. Täytyy tulla koti Suomeen nyt latailemaan akkuja seuraavia kisoja varten. Peli oli niin luokatonta, että tekisi mieli vaan unohtaa koko matsi, hän kertoi.

-Päivä Dutch Openissa oli suomalaisittain hieman alavireinen. Eetu aloitti hyvin Rasmus Messerschmiditiä vastaan, mutta hävitti hyvän pelinsä ensimmäisen erän puolesta välistä toisen erän puoleen väliin asti. Siinä vaiheessa Eetu kuitenkin sai muutettua omaa peliään ja taktiikkaansa oikeaan suuntaan ja voitti sen jälkeen ottelun helposti. Matsi on hyvä esimerkki siitä miten iso ero taktisilla asioilla on, kolmannessa erässä esimerkiksi Rasmus ei enää oikein tiennyt miten pelata ja teki todella paljon helppoja virheitä ihan siksi koska Eetu alkoi pelaamaan oikealla taktiikalla, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi.

-Kallen matsissa Raul Mustia vastaan ei ole paljon muuta hyvää kuin se, että voidaan jälkikäteen sanoa, että kisoja on ollut ehkä hieman liikaa ja loppuvuoden kisakalenteri laitetaan mietintään. Kalle oli henkisesti ja fyysisesti väsynyt eikä saanut itsestään oikein mitään irti vaikka yrittikin, hän jatkoi.

Iikka Heino pelasi saksalaista Lars Schaenzleriä vastaan, suomalainen joutui kuitenkin taipumaan suoraan kahdessa erässä 21-13 21-13.

-Iikka on pitkään taistellut kipeän selkänsä kanssa joka oli jo parempi mutta kipeytyi viikonlopun seuramatseissa ja se selkeästi vaikutti Iikan peliin todella paljon. Matsissa Lars Schänzleriä vastaan näkyi välillä pieniä pilkahduksia Iikan normaalipelistä mutta suurimman osan ajan matsia Iikka pelasi todella varovaisesti käsijarru päällä, Anu Nieminen mietti.

Airi Mikkelä aloittaa pelit tänään keskivikkona ottelulla tanskalaista Julie Dawall Jakobsenia vastaan. Eetu Heinon toisen kierroksen vastustaja on kisan kahdeksanneksi sijoitettu ranskalainen Lucas Corvee.

Suomalaisten ottelut ja tulokset

Kisasta on Badminton Europen suoratoisto