Junnu-MM 5. pelipäivä

Viides ja Suomen osalta joukkuekilpailun viimeinen pelipäivä ratkaisi lopullisen sijotuksen joukkuekilpailussa. Ottelussa 29. sijasta vastaan tuli Australia. Australialla on nuori, pääosin alle 17-vuotiaista pelaajista koostuva joukkue.

Ottelu kulki suomalaisille tutun kaavan mukaan: kaksinpeleissä olimme vahvoja, mutta nelinpeleissä emme. Sekanelinpelissä Tony ja Noora pystyivät viemään pelin kolmeen erään, mutta valitettavasti kolmas erä karkasi käsistä nopeasti. Kaksinpelit avattiin tällä kertaa naisten kaksinpelissä, jossa Julia nappasi vahvalla pelillä voiton. Miesten kaksinpelissä Joakim jatkoi voittojensa sarjaa, eikä antanut vastustajalleen mahdollisuuksia.

Miesten nelinpelissä osat vaihtuivat ja huippunopea sekä laakapelissä seinämäinen australialaispari vielä Juusoa ja Safinia kovaa. Välähdyksittäin meidän parimme pääsi mukaan peliin, kun palloa saatiin pelattua laakapelistä pois joko verkolle ryntäävän vastustajan yli tai pysäyttämällä tyhjälle verkolle, mutta ne jäivät hetkellisiksi ilonaiheiksi. Naisten nelinpelissä kyyti oli yhtä kylmää, eikä Johannalla ja Tuulilla ollut mahdollisuuksia kovia vastustajiaan vastaan.

Lopputuloksena niukka 3-2-voitto australialaisille. Jälkiviisaasti voisi todeta, että toisenlaisella peluutuksella olisimme kenties päässeet nelinpeleissä haastamaan paremmin, mutta tässä kohti turnausta koimme tärkeämmäksi sen, että saamme koko joukkueen pelaamaan.

Näin Suomen lopullinen sijoitus tämän vuoden juniorien sekajoukkuekilpailussa on 30.

Huomenna lauantaina pelataan joukkuekilpailun finaali, jossa kohtaavat todella jännittävien välieräpeliensä voitot lopulta itselleen vääntäneet ennakkosuosikit Indonesia ja Kiina. Suora lähetys klo 13.00 alkaen:  https://www.youtube.com/watch?v=rLgknUFjmK0

Suomalaisten osalta seuraavaksi jännitetään yksilökilpailun arvontaa, joka suoritetaan välittömästi joukkuekilpailun finaalin jälkeen. Yksilökilpailu käynnistyy maanantaina.