Uudet maajoukkueryhmät

Valmennuskeskusryhmä on tehnyt uudet kriteerit maajoukkuetoimintaan, jotta kaikki tietävät mitä vaatii päästä ryhmiin mukaan. Hallituksen asettamien strategian tavoitteiden ja arjen tekemisen tulee kohdata.

Sulkapallo on Olympiakomitean investointilaji ja sitä kautta huippu-urheiluyksikön tuen piirissä, joten toiminnan tulee olla kaikilta osin uskottavaa.

Kriteerit selkeyttävät myös seurapelaajille – ja valmentajille sitä, mitä Valmennuskeskustoimintaan mukaan tuleminen edellyttää urheilijalta. Opiskelun- ja työn tuomat esteet osallistumisaktiivisuuteen käydään urheilijakohtaisesti läpi valmentajan kanssa.

Tutustu kriteereihin täällä: https://valmennuskeskus.sulkapallo.fi/2019/09/05/kriteerit-maajoukkuetoimintaan/

Valmennuskeskuksen valmentajat ovat käyneet pelaajien kanssa keskustelut siitä, mihin he uusien kriteerien valossa ovat valmiita sitoutumaan. Tämän pohjalta on syntyneet uudet maajoukkueryhmät. Nyt toiminnassa mukana olevilla pelaajilla on puolivuotta aikaa täyttää ranking- ja kisamääräkriteerit. Urheilukoulussa olevat urheilijat ovat tästä poikkeus.

Maajoukkueen ryhmäjako syksy 2019

 

Tokyo team:

 • Kalle Koljonen
 • Eetu Heino

A-maajoukkue:

 • Oskari Larkimo
 • Anton Kaisti

B-maajoukkue:

 • Joonas Korhonen
 • Hanna Karkaus
 • Nella Siilasmaa
 • Maija Krzywacki
 • Jessica Jäntti

Nuoret huiput:

 • Joakim Oldorff
 • Julia Salonen

Sparrit:

 • Airi Mikkelä
 • Iikka Heino
 • Sonja Pekkola
 • Iina Suutarinen
 • Eero Lauri
 • Jenny Nyström
 • Elina Niiranen
 • Tuuli Härkönen
 • Getter Saar

Inttiryhmä:

 • Juha Honkanen
 • Justus Kilpi
 • Jesper Paul
 • Miika Lahtinen
 • Jere Övermark
 • Anton Monnberg

 

Uudesta ryhmäjaosta huolimatta Airi Mikkelä tähtää Kalle Koljosen ja Eetu Heinon ohella edelleen Tokion olympialaisiin. Hän harjoittelee pääsääntöisesti Sulkapallon valmennuskeskuksessa maajoukkueen kanssa, mutta toteuttaa omaa Tokio projektiaan liiton olympiavalmennusryhmän ulkopuolella.