Juniori-MM – joukkuekilpailu to 3.10

Juniori-MM U19 Kazan, Venäjä
Joukkuekilpailu Suomi-Valko-Venäjä

Torstaiaamun pelissä Suomi kohtasi Valko-Venäjän. Otteluun lähdettiin samalla kokoonpanolla kuin edelliseen Kanada-peliin.
Ensimmäisenä vuorossa oli sekanelinpeli, jossa Tony ja Tuuli saivat vastaansa parin Ilya Larushin/Hanna Bandarenka. Ensimmäinen erä ratkesi nopeasti meille 21-10, mutta toisessa edettiin pitkään tasatahtia. Pelitapahtumien perusteella luotto oli kuitenkin kova, että erän lopussa olemme vahvemmilla. Rytmi vaihtuikin tilanteessa 10-13, josta pääsimme 15-13-johtoon. Johto pitikin loppuun saakka, ja neljäs ottelupallo toi voiton lukemin 21-19.
Toisena pelinä pelattiin naisten kaksinpeli: Julia vastaan Veranika Tarusava. Ensimmäisessä erässä Julia vei peliä hyvin – voitto 21-17. Toisessa erässä Veronika karkasi jo 11-4-johtoon, mutta Julian siirryttyä hyökkäämään enemmän jyrkillä stikkareilla hallinta alkoi kääntyä taas meille. Julia sai eron kirittyä jo tilanteeseen 18-19, mutta sitten seuraavat pisteet menivätkin Veronikalle ja erä hänelle 21-18. Kolmannessa erässä Julia jatkoi samaa tahtia, jolla kiri mukaan toisen erän voittokamppailuun, ja karkasi reiluun johtoon heti alusta. Vakuuttava erä kotiin lukemin 21-10.
Kolmanteen peliin, miesten kaksinpeliin, Joakim pääsi ratkaisemaan koko ottelun voittoa. Vastaan asettui Aliaksandr Aliaksandrovich. Tasoero pelaajien välillä oli sen verran suuri, että ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Joakim tyylitteli voiton kotiin numeroin 21-7, 21-10, ja Suomi pääsi juhlimaan voittoa suoraan 3-0!
Olimme kuitenkin ylituomarin luvalla sopineet, että hyvässä urheiluhengessä pelaamme kaikki viisi ottelua, vaikka lopputulos olisi jo ratkennut. Näitä viimeisiä otteluita ei kuitenkaan laskettaisi mukaan virallisiin lopputuloksiin.
Niinpä kentälle pääsivät naisten nelinpeliin Johanna ja Tuuli, vastassaan edellisistä peleistä tutut Bandarenka ja Tarusava. Ensimmäinen erä alkoi hienosti, ja pääsimme jo 13-6-johtoon. Hiljalleen valkovenäläiset saivat kuitenkin juonesta kiinni ja alkoivat painostaa takakenttää. Hyvä johto kuitenkin riitti kantamaan meidät erävoittoon lukemin 21-19. Toisessa erässä sama tahti jatkui, eikä valkovenäläisten peliin oikein löytynyt toimivia vastalääkkeitä. Selvä voitto heille 21-10. Kolmannen erän alussa pääsimme hetkellisesti taas peliin mukaan, mutta se jäi lopulta lyhyeksi toivonkipinäksi valkovenäläisten karatessa lopulta reiluun 21-10 voittoon.
Viimeisenä pelinä pelattiin miesten nelinpeli ja lopultakin Juuso ja Safin pääsivät kentälle. Edellinen peli oli ollut maanantaina ja eilen keskiviikkonakin heidän pelinsä jäi pelaamatta, kun silloinen Kanada-peli oli jo ratkennut ennen sitä. Nyt kuitenkin pojat pääsivät irti! Valkovenäläispari vastassa oli muodostettu myös edellisissä otteluissa pelanneista Larushinista ja Aliaksandrovichista. Valkovenäläiset olivat hyviä kovatempoisessa pelissä, mutta meidän parimme oli siinä vielä parempi. Ensimmäinen erä hurjasteltiin kotiin lukemin 23-21. Toisessa erässä lyönneille alkoi löytyä vielä hieman parempia paikkoja, ja niinpä voitto siitä reilummin 21-16.
Perjantaina joukkuekisan viimeisessä pelissä klo 9.00 Suomi kohtaa Australian. Peli pelataan kentällä 9 ja siinä ratkaistaan sijoitukset 29 ja 30.