Eetu Heino ja Kalle Koljonen MM-kisoissa kovan paikan edessä huomenna

TOTAL BWF World Championships 2019
19.-25.8.2019, Basel, Sveitsi

Suomesta Sulkapallon MM-kisoihin pääsivät Tokyo Team -pelaajat Kalle Koljonen ja Eetu Heino. Kummankaan kohdalla avauskierroksen arpaonni ei ollut paras mahdollinen. Kalle Koljonen kohtaa japanilaisen Kenta Nishimoton, jonka sijoitus maailmanlistalla on 12. Kalle Koljonen löytyy saman listan sijalta 83. Eetu Heino pelaa intialaista Prannoy H.S:ää vastaan. Prannoy on maailmanlistan sijalla 30, Eetu sijalla 93.

-MM-kisoihin tuli Eetulle ja Kallelle tosi kovat vastustajat. Olisin tietenkin toivonut, että oltaisiin saatu helpompi arpa ensimmäisiin matseihin, koska molemmilla on peli hyvässä kunnossa, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi.

-Kalle on pelannut kesän tosi hyvin ja saanut voittoja kovista pelaajista ja nyt on mielenkiintoista nähdä mihin Kallen peli riittää Nishimoton tasoista pelaajaa vastaan, hän jatkaa

-Eetu on kärsinyt kesällä loukkaantumisesta, mutta treenasi MM-kisoja edeltävän viikon Ranskan maajoukkueen kanssa Pariisissa ja kroppa sekä peli olivat tuntuneet hyviltä. Nyt kun kisoja ei ole samalla tavalla tullut vähään aikaan niin oli varmasti tärkeää, että Eetu treenasi muiden hyvien miesten kaksinpelin pelaajien kanssa edellisen viikon ja pystyi pelaamaan paljon harjoitusmatseja. Prannoy on myös kova vastustaja, mutta ei ole lähiaikoina pelannut ihan samalla tasolla kuin parhaimmillaan. Molemmista vastustajista tehdään taas yhdessä analyysit ja sitten mennään kentälle taistelemaan, hän päättää.

Suomalaisten ottelut ja tulokset

Kisaa voi seurata livenä