Kaikki sulkapalloilijat jatkoon alkulohkoista – tänään vastassa huippupelaajat

Euroopan kisojen alkulohkot olivat suomalaisittain menestys sulkapallossa. Airi Mikkelä varmisti paikkansa 16 parhaan pudotuspelikaaviossa lyömällä alkulohkonsa päätöskierroksella Irlannin Rachael Darragh’n (MR 209) erin 21-16 21-19.

Anton Kaisti ja Oskari Larkimo hoitivat oman jatkopaikkansa myöhäisottelussa, jossa vastassa oli norjalaispari Carl Christian Mork ja Sturla Flaaten Jörgensen. Kaisti ja Larkimo ottivat voiton erin 21-17 22-20  ja lunastivat paikkansa puolivälieriin.

Eetu Heino taipui alkulohkonsa finaalissa Israelin Misha Zilbermanille (MR 42) erin 16-21 17-21. 30-vuotias Heino oli varmistanut jatkopaikkansa jo aiemmin, joten hänenkin turnauksensa jatkuu torstaina neljännesvälierillä.

-Meillä oli tänään huonojen matsien päivä. Eetulla oli jostain syystä hankala keskittyä matsissa Mishaa vastaan ja pelin laatu ja tekeminen oli tosi vaihtelevaa. Eetun oli myös vaikea toteuttaa ennalta sovittua taktiikkaa ja varsinkin nostojen kanssa oli ongelmia. Airi aloitti tosi vahvasti Rachaelia vastaan, mutta alkoi hermoilla mikä näkyi epävarmuutena pelissä. Ihan kuin eilenkin Airi kuitenkin pystyi kasaamaan itsensä erien lopussa ja vei matsin lopuksi helposti nimiinsä. Oskarilla ja Antonilla piti olla ryhmän helpoin matsi norjalaisia vastaan. Ehkä eiliseen peliin latautuminen ja voitto Tšekin parista, joka etukäteen oli kaikista tärkein vaikeutti päivän matsiin valmistautumista. Anton ja Oskari eivät liikkuneet aktiivisesti, eivätkä pelanneet kovin kurinalaisesti, mutta kuitenkin tarpeeksi hyvin voittaakseen. Mielestäni parasta tänään oli, että Airi ja tupla pystyivät huonollakin pelillä voittamaan vastustajansa. Huomenna kaikkien täytyy nostaa pelin tasoa koska vastustajat on tosi kovia, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi myöhään eilisiltana Minskistä.

Airi Mikkelä kohtaa tänään kisan ykkössijoitetun Line Hoejmark Kjaersfeldtin. Eetu Heino pelaa venäläistä Vladimir Malkovia vastaan, joka on sijoitettu kisassa seitsemänneksi. Anton Kaisti ja Oskari Larkimo kohtaavat brittiparin Christopher Langridgen ja Marcus Ellisin, heidän sijoituksensa kisassa on 2.

Aikataulu ja tulospalvelu:

https://minsk2019.by/en/tsrd/schedule

Eetu Heino: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/9356870

Airi Mikkelä: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/3333671

Anton Kaisti: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/2943378

Oskari Larkimo: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/6745326

Kisatapahtumia ei näytetä Suomen televisiossa, mutta ne striimataan kisajärjestäjien sivuilla ja KOK:n Olympic Channelilla. Lisäksi Yle on paikalla kisoissa yhden toimittajan ja kameraryhmän voimin. Lisätietoja striimauksesta: https://sportsgrow.com/european-games-2019-live-stream/

Olympiakomitean kisasivut: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/euroopan-kisat/minsk-2019/

Kisajärjestäjien sivut: https://minsk2019.by/en

Kuvat Badminton Photo ja suomen joukkue