Euroopan kisat – Eetu Heino 16 parhaan joukkoon

Tokyo Team -pelaaja Eetu Heino varmisti paikkansa 16 parhaan pudotuspelikaavioon ottamalla alkulohkon toisen voittonsa eilen Slovenian Miha Ivanicista erin 21-15 21-15. Heino kamppailee tänään keskiviikkona lohkovoitosta Israelin Misha Zilbermania vastaan.

– Oli ihan ok matsi, vaikka ei niin hyvä kuin maanantaina. Pystyin pelaamaan tasaisemmin erien lopuissa, ja siihen homma ratkesi. Seuraavaan matsiin lähden lohkovoitto mielessä, se helpottaisi jatkoa, Heino niputti.

Voiton makuun pääsivät myös Anton Kaisti ja Oskari Larkimo nelinpelissä. Tshekin pari Jaromir Janacek ja Tomas Svejda taipui suomalaisille erin 20-22 12-21. Kaistin ja Larkimon jatkopaikka ratkeaa keskiviikkona molemmat ottelunsa hävinneitä norjalaisia Carl Christian Morkia ja Sturla Flaaten Jörgenseniä vastaan.

– Hyvä peruspeli meiltä, olimme vastustajaa varmempia, ja hyökkäys toimi meillä tänään hyvin. Meillä oli selkeä pelisuunnitelma, ja sen toteuttaminen onnistui ongelmitta, Larkimo totesi.

– Eetun kaksinpeli ja Antonin ja Oskarin nelinpeli meni tänään ikävä kyllä päällekkäin. Valmensin Eetua Mihaa vastaan ja Antonin ja Oskarin kanssa oltiin eilen katsottu taktiikka Tšekin poikia vastaan. Eetu vaikutti vähän jännittyneeltä molempien erien alussa, mutta pystyi pitämään pelin kuitenkin tasaisena ja loppuerissä otti pelin paremmin kontrolliinsa ja vei erät selkeästi itselleen. Pallot olivat huomattavasti hitaammat tänään kuin eilen, joka sekoitti hieman peliä takakentälle. Miha pysyi pelissä mukana silloin, kun Eetun peli jäi liian matalaksi, mutta heti kun kaaret takakentälle olivat kohdallaan pystyi Eetu olemaan ylhäällä verkolla ja johtamaan peliä. Antonin ja Oskarin matsista näin ainoastaan toisen erän lopun, joka meni helpon näköisesti, mutta luomamme taktiikka oli kuulema toiminut mainiosti ja vastustajat pelanneet juuri niin kuin olimme etukäteen ajatelleet, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi eilen illalla Minskistä.

Voitokkaan suomalaispäivän päätti Tokyo Team -pelaaja Airi Mikkelä, joka kohtasi naisten kaksinpelissä Unkarin Agnes Korosin. Mikkelä hallitsi ottelua ja voitti selvästi luvuin 21-14, 21-17.

-Airin illan matsi oli hyvää, mutta vaihtelevaa peliä. Ensimmäisessä erässä Airi pelasi vakuuttavasti, eikä antanut Korosille paljon mahdollisuuksia ja sama peli jatkui myös toisen erän alussa, jossa Airi johti jo 6-0. Siinä tilanteessa tuli pallonvaihto ja uusi pallo oli paljon nopeampi, jonka takia Airin nostot alkoivat leijailla pitkiksi ja pelistä tuli epävarmaa. Korosi pääsi toistuvasti ylös verkolle ja peli muuttui tasaiseksi, mutta tasan 15-tilanteesta Airi muutti taktiikkaa, alkoi pelaamaan palloa etukentällä pidemmälle sisään ja otti sitä kautta taas kontrollin pelistä. Oli hienoa, että Airi pystyi ottamaan varmalla pelillä tärkeän voiton tänään, Nieminen päätti.

Suomalaisten pelit jatkuvat tänään

09.00 sulkapallo, M kaksinpeli, alkulohko: Misha Zilbermann (ISR) – Eetu Heino.

13.40 sulkapallo, N kaksinpeli, alkulohko: Airi Mikkelä – Rachael Darragh (IRL).

19.40 sulkapallo, M nelinpeli, alkulohko: Kaisti / Larkimo – Mork / Jorgensen (DEN).

 

Aikataulu ja tulospalvelu:

https://minsk2019.by/en/tsrd/schedule

Eetu Heino: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/9356870

Airi Mikkelä: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/3333671

Anton Kaisti: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/2943378

Oskari Larkimo: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/6745326

Kisatapahtumia ei näytetä Suomen televisiossa, mutta ne striimataan kisajärjestäjien sivuilla ja KOK:n Olympic Channelilla. Lisäksi Yle on paikalla kisoissa yhden toimittajan ja kameraryhmän voimin. Lisätietoja striimauksesta: https://sportsgrow.com/european-games-2019-live-stream/

Olympiakomitean kisasivut: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/euroopan-kisat/minsk-2019/

Kisajärjestäjien sivut: https://minsk2019.by/en

Arkistokuvat pelaajista Jere Kokko