Euroopan kisat starttasivat sulkapallon osalta – Heino otti hienon voiton!

Tokyo Team -pelaaja Eetu Heino otti loistavan 21-8 21-13 voiton italialaisesta Rosario Maddalonista Euroopan kisoissa. Voitto maailmanlistalla sijalla 114 majailevasta Maddalonista antoi Heinolle hyvät lähtökohdat alkulohkoonsa, josta kaksi parasta jatkaa pudotuskaavioon. Tiistaina vastaan tulee Slovenian Miha Ivanic (MR 202), keskiviikkona Israelin Misha Zilberman (MR42).

– Vastus oli tuttu, ja tiesin, että molempien erien alut ovat tosi tärkeitä. Varsinkin avauserässä se taktiikka toimi, kun sain melkein puoli erää eteen. Sain pidettyä tempoa yllä ja olin koko ajan se, joka peliä vei. Vastustaja joutui tekemään paljon töitä, maailmanlistan sijalta 90 löytyvä Heino iloitsi.

Anton Kaistin ja Oskari Larkimon kisa miesten nelinpelissä lähti käyntiin tappiolla venäläisille Vladimir Ivanoville ja Ivan Sozonoville erin 9-21, 11-21. Kaisti ja Larkimo kohtaavat tiistaina Tshekin Jaromir Janacekin ja Tomas Svejdan sekä keskiviikkona Norjan Carl Christian Morkin ja Sturla Flaaten Jörgensenin.

Airi Mikkelä pelasi avausottelunsa maanantain myöhäisillassa saksalaista Yvonne Litä vastaan. Kisan viidenneksi sijoitettu Li oli odotetusti todella kova vastus ja voitti pelin 21-17 21-14.

-Eetu pelasi tänään hyvin. Aloitti matsin tosi vahvasti ja taktiikka toimi, koska vastustaja pelasi juuri niin kuin oltiin ajateltukin. Maddaloni kuitenkin muutti hieman peliään, mutta siinäkin tilanteessa Eetu pystyi pitämään oman pelin kasassa ja hallitsemaan kentän tapahtumia. Oskarin ja Antonin vastustajat oli just niin kovia, kuin odotettiinkin. Ekan erän alun jälkeen Anton ja Oskari pääsivät paremmin pelin kovaan tempoon mukaan ja pelasivat hyviä palloralleja. Toisessa erässä he pääsivät hyökkäämään enemmän ja sitä kautta pystyivät ajoittain haastamaan venäläisiä vastustajiaan. Airi osoitti mielestäni jälleen kerran sen, että pystyy pelaamaan tosi korkealla tasolla. Peli kuitenkin hieman aaltoili liikaa ja Airin huonoilla hetkillä Yvonne sai pelattua itselleen liian monta pistettä eteen, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi Minskistä.

Seuraa suomalaissulkapalloilijoiden matkaa Minskissä Sulkisliiton Instagramin storiesissa ja Facebook-sivuillamme.

Aikataulu ja tulospalvelu:

https://minsk2019.by/en/tsrd/schedule

Eetu Heino: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/9356870

Airi Mikkelä: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/3333671

Anton Kaisti: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/2943378

Oskari Larkimo: https://minsk2019.by/en/tsrd/athletes/6745326

Kisatapahtumia ei näytetä Suomen televisiossa, mutta ne striimataan kisajärjestäjien sivuilla ja KOK:n Olympic Channelilla. Lisäksi Yle on paikalla kisoissa yhden toimittajan ja kameraryhmän voimin. Lisätietoja striimauksesta: https://sportsgrow.com/european-games-2019-live-stream/

Linkkejä:

Olympiakomitean kisasivut: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/euroopan-kisat/minsk-2019/

Kisajärjestäjien sivut: https://minsk2019.by/en

Olympiajoukkueen somekanavat:

Facebook: https://www.facebook.com/OlympicTeamFinland

Twitter: https://twitter.com/OlympicTeamFI

YouTube: https://www.youtube.com/user/OlympicTeamFinland

Instagram: https://www.instagram.com/olympicteamfinland/