Koljonen semifinaaliin Azerbaijanissa

Tokyo Team -pelaaja Kalle Koljonen on onnistunut Bakussa upeasti.

Azerbaijan International 2019
6.-9.6.2019, Baku, Azerbaijan
International Challenge
Palkintosumma 25 000 USD

Koljonen aloitti kisan ottamalla voiton venäläisestä Sergey Sirantista eilen perjantaina suoraan kahdessa erässä.

-Matsi oli kyllä tosi hankala. Se ratkesi oikeastaan siihen, kumpi pääsi hyökkäämään ja pystyi pitämään verkon hallussa. Toisessa erässä olin koko ajan takaa-ajo asemassa, mutta onneksi nousin 20-15 tilanteesta voittoon. Erien lopussa tuntui siltä, että olin henkisesti vahvempi kuin Sirant, Koljonen kommentoi Bakusta.

Tänään lauantaina Kalle jatkoi voittokulkuaan ja kaatoi kaksi kovaa vastustajaa, kun ranskalainen, kisan seitsemänneksi sijoitettu Toma Junior Popov ja vietnamilainen Tien Minh Nguyen joutuivat kotimatkalle. Koljonen pelasi viime vuonna kaksi kertaa Popovia vastaan, silloin ranskalainen päihitti hänet molemmilla kerroilla.

-Tänään tuli kyllä pelattua todella hyvin molemmat matsit. Ensimmäisessä pelasin todella hyvin taktisesti. En päästänyt Popovia pelaamaan kertaakaan sen omaa peliä ja matsin edetessä hän alkoi tehdä virheitä ja turhautumaan moneen kertaan ja sain sillä ilmaisia pisteitä ja hyviä hyökkäyspaikkoja.

-Toinen peli olikin sitten semmosta juoksu/pumppu peliä, missä piti odottaa sitä varmaa paikkaa, että pääsi ratkaisemaan. Jos hyökkäsi liian aikaisin, niin vietnamilainen pystyi juoksuttamaan ympäri kenttää tosi pahasti. Oli kyllä raastavat kaksi erää, mutta lopussa pystyin pelaamaan kovempaa kuin hän ja voittohan sieltä tuli, Kalle kertoi.

Koljonen saa huomisessa semifinaalissa vastaansa ruotsalaisen Felix Burestedtin. Hänet Kalle on päihittänyt kansainvälisillä kentillä jo kolmesti, viimeksi Barcelonassa viime elokuussa. Päävalmentaja Anu Nieminen on tyytyväinen Koljosen peliesitykseen.

-Olen katsonut Kallen matsit Azerbaijanista ja mielestäni hän on pelannut todella hyvin. On ollut tosi hienoa nähdä Kallen etukentän työskentelyä, joka on kehittynyt paljon sekä myös henkinen vahvuus, joka on näkynyt varsinkin erien lopuissa, Nieminen kommentoi.

Kaikki ottelut ja tulokset

Kisasta on Badminton Europen suoratoisto