Tenavasta tähdeksi – Kalle Koljonen

6-vuotiaana Kallen isä vei hänet yllätykseksi pelaamaan sulkapalloa ja siitä lähti pikkumiehen innostus sulkikseen.

-Lukion aikana aloin ensimmäistä kertaa miettiä voisiko sulkapallosta tulla ammatti. Samaan aikaan olin kuitenkin vähän sellainen laskiainen, joten päätöksen tehtyäni minun piti alkaa tekemään aika paljon enemmän duunia unelmani eteen, hän kertoo.

Kalle matkustaa vuodesta noin 180 päivää. Hän on kehittänyt itselleen rutiineja, jotka hän pyrkii tekemään ennen pelejä aina samalla tavalla.

-Tietyt lämmittelyliikkeet ovat yleensä aina samat, en ole kuitenkaan niissä niin kiinni, että minua häiritsisi, jos ne jostain syystä jäisi juuri tietyllä tavalla tekemättä. Vapaa-ajalla rentoudun katsomalla leffoja ja pelaamalla videopelejä.

Kalle laskee vahvuuksikseen sulkapallossa periksiantamattomuuden kisatilanteissa. Kisoissa hän pystyy saamaan aina itsestään kaiken irti. Harjoittelupuolella on Kallen itsensä mukaan vielä kehitettävää, sillä hänen mielestä aina löytyy jotain mitä kehittää.

Sulkapalloa Kalle pitää monipuolisena ja yllätyksellisenä lajina.

-Hyvä sulkapalloilija on fiksu kentällä, liikkuva ja räjähtävä, hän päättää.

Kalle Koljonen on tällä hetkellä maailman rakingissä sijalla 90.

Seuraa Kallea: 

Kalle Koljonen edustaa Tapion Sulkaa ja tähtää Euroopan sekä maailman huipulle. Menestyminen olympialaisissa on myös yksi hänen päätavoitteistaan. Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Kaudella 2016-2017 hän saavutti viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Kalle voitti lisäksi miesten kaksinpelin suomenmestaruuden vuonna 2016 ja 2018. Kallen palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Kallen seura Tanskan sarjassa on Greve. Viime viikolla Kalle otti uransa tähän asti kovimman voiton, kun Jan O. Jorgensen kaatui Denmark Challengessa. Jorgensen on tällä hetkellä maailman listalla 22.