Tenavasta tähdeksi – Airi Mikkelä

8-vuotiaana sulkapallon aloittanut Airi asui kilometrin päässä lähimmästä sulkapallohallista, joten pienenä hallille pääseminen oli helppoa.

Hän osallistui ÖIFin sulkapallokouluun lauantaisin ja ihastui lajiin, koska se oli pelinä monipuolinen ja haastava.
-Harrastin pienenöä myös uintia, salibandya ja pianonsoittoa. Yläasteella ilmoitin vanhemmilleni, että pianonsoitto on nyt loppu ja haluan alkaa treenata sulkista enemmän ja päästä kisaamaan ulkomaille. Lukiossa alkoi herätä ajatus siitä, että ehkä tästä voisikin tulla ammatti. Aloin menestyä kansainvvälisissä kisoissa paremmin ja lukion jälkeen muutinkin heti Tanskaan, josta palasin Suomeen noin vuosi sitten, Airi kertoo.

Airi kuvailee itseään ahkeraksi ja tunnolliseksi harjoittelijaksi, joka on myös päämäärätietoinen sekä fyysisesti vahva. Toisinaan hän vaatii itseltään hieman liikaakin. Sulkapallossa hän tykkää eniten uusien asioiden oppimisesta, matsien voittamisesta ja siitä, kun pystyy venymään yllättäviin voittoihin.

Singaporessa nuorten olympialaisissa vuonna 2010 itsensä 16 parhaan joukkoon taistellut Airi Mikkelä hakee vuoden 2020 olympialaisista vielä parempaa menestystä. Airi edustaa Badminton Unitedia. Airi on voittanut Islannin avoimet vuonna 2014 sekä Perun avoimet vuonna 2016. Lisäksi hänellä on muutamia semifinaali- ja finaalipaikkoja kansainvälisistä kisoista. Maailmanrankingissa hän on sijalla 111. Airi on Suomen mestari kaksinpelissä vuosilta 2014, 2017, 2018 ja 2019 sekä naisten nelinpelistä pareinaan Nanna Vainio (2012) ja Sonja Pekkola vuodelta 2019.