Koljonen otti sensaatiomaisen voiton huippuvastustajasta Tanskassa

Koko olympiavalmennusryhmä Tokyo Team sekä maajoukkuepelaajat Iikka Heino ja Anton Kaisti parinsa Inalotta Suutarisen kanssa osallistuivat LI-NING Denmark Challenge -kisaan.

LI-NING Denmark Challenge 2019
9.-12.5.2019, Farum, Tanska
International Challenge
Palkintosumma 25 000 USD

Torstaina karsinnoilla startannut kisa alkoi suomalaisittain Iikka Heino pelillä ruotsalaista Albin Carl Hjelmiä vastaan. Ruotsalainen eteni kahden erän jälkeen pääkisaan lukemin 21-15 21-19.

-Iikan peli oli alusta loppuun aika takkuista, eikä Iikka missään vaiheessa oikein saanut omasta pelistä kiinni. Iikan piti pelata korkeita nostoja ja cleareja, mutta ne jäivät koko ajan mataliksi, jolloin vastustajan ei tarvinnut liikkua riittävästi ja hän pääsi helposti johtamaan peliä, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi Tanskasta.

-Perjantaipäivä alkoi Antonin ja Iinan matsilla tanskan paria Thyrri&Melgaard vastaan. Antonin ja Iinan pelissä taso vaihteli ikävä kyllä liikaa, eikä matsissa ikinä päästy kunnolla taistelemaan voitosta. Liike eteenpäin etu- ja keskikentällä ei ollut riittävää ja oltiin koko ajan 20 senttiä liian alhaalla palloissa, jolloin tanskalaiset pääsivät liian helposti johtamaan peliä. Todella harmittava tappio parista, joka mielestäni olisi pitänyt voittaa, hän jatkoi.

Seuraavana kentälle saatiin Tokyo Team -pelaaja Airi Mikkelä, jonka vastus oli turnauksen kahdeksanneksi sijoitettu belgialainen Lianne Tan. Vastustaja onnistui pelissä paremmin ja voitti suoraan kahdessa erässä 21-10 21-17.

-Airilla oli vastassa Brasilian Challenge kisan voittaja. Ensimmäisessä erässä Airi ei saanut omasta pelistään kiinni, vaikka välillä pelasikin hyviä palloralleja, mutta toisessa erässä Airi alkoi kunnolla haastamaan Liannea. Airilla olisi ollut mahdollisuudet erävoittoon, mutta usko ei ihan riittänyt loppuun asti. Mielestäni Airin pelin taso kuitenkin on niin korkea, että hän pystyy voittamaan Liannen kaltaisia pelaajia ja nyt täytyy vaan kaivaa jostain usko siihen, Nieminen analysoi.

Tokyo Team -pelaaja Eetu Heino pelasi ensimmäisellä kierroksella intialaista Subhankar Deyta vastaan. Dey oli sijoitettuna kisaan viidenneksi. Vastustaja vei pelin 21-17 21-13.

-Eetu pelasi ihan hyvän matsin Deytä vastaan, mutta ei oikein saanut palloa jäämään vastustajan kenttään. Deyllä on todella hyvä puolustus ja vaikka Eetu usein pelasi taktisesti oikein, niin vastustaja haki kaiken. Toisen erän loppupuolella Eetun keskittyminen hieman herpaantui ja hän teki vääriä valintoja, joista Dey pääsi heti rankaisemaan, Anu Nieminen kertasi.

 

Kisan arvontaa etukäteen arvioidessa Tokyo Team -pelaaja Kalle Koljonen oli lähtökohtaisesti kovimman paikan edessä, sillä vastustajaksi asettui kisan ykkössijoitettu, tanskalainen Jan Ø. Jørgensen. Jørgensen saavutti pronssia vuoden 2015 MM-kisojen kaksinpelistä. Hän on voittanut myös EM-kisoissa kaksinpelistä kultaa vuonna 2014, hopeaa vuonna 2010 sekä pronssia vuosina 2008 ja 2012. Sekajoukkueiden EM-kilpailuista Jørgensen on saavuttanut kolme kultaa ja yhden hopean. Vuoden 2012 kesäolympilaisissa Lontoossa hän oli yhdeksäs.

-Kalle aloitti päivän kisan isoimmalla yllätyksellä voittamalla Jørgensenin. Kalle pelasi koko matsin todella kurinalaisesti ja pystyi heti korjaamaan peliään, jos hän hetken poikkesi taktiikasta. Varsinkin takakentän monipuoliset hyökkäykset ja tempon vaihdot toimivat Kallella tosi hyvin, Anu Nieminen hehkutti.

Matsi päättyi Koljoselle 21-16 21-17.

Toisella kierroksella Kalle Koljonen kohtasi irlantilaisen Nhat Nguyenin. Kolmieräinen taistelu päättyi kuitenkin vastustajan tuuletuksiin 17-21 21-17 21-17.

-Toisessa matsissa Kalle pelasi ensimmäisen erän alussa liian matalia nostoja takakentälle, mutta löydettyään kunnon kaaret taakse ensimmäinen erä tuli varmasti Kallelle. Toisen erän puolessa välissä Kallen tempo hieman laski ja Nhat pääsi pelaamaan liian hyvästä tasapainosta. Kolmannessa erässä molemmat pelaajat olivat väsyneitä, mutta Nhat pystyi Kallea paremmin tekemään loppuun asti tempon vaihteluja, Anu Nieminen kertoi.

Tavoitimme Tanskasta myös Kalle Koljosen.

-Olihan se hieno voitto Jan Østa tai taisi olla nyt uran paras voitto tähän mennessä. Eli ensimmäinen peli oli suoraan sanoen todella hyvää. En tainnut tehdä koko pelissä, kuin pari väärää valintaa ja muuten pelasin juuri niin kuin piti, Koljonen kertasi.

-Toinen peli sitten päättyi vähän toiseen tulokseen. Ensimmäinen erä Nhat Nguyenia vastaan oli saman tasoista peliä, kuin Jan Øta vastaan. Toisessa erässä peli muuttui liian yksinkertaiseksi ja pallorallit muuttuivat semmoiseksi dieselmäiseksi junnaukseksi omalta osalta, mikä antoi nyt aikamoisen etulyöntiaseman hänelle. Harmi, että en saanut 3.erää myöskään käännettyä itselle ja nyt jo tuli kisan loppu vastaan. Hiukan mixed feelings tästä kisasta, mutta tosi paljon positiivista voi ottaa mukaan. Eikä pahemmin tämä olympiakarsintajuttu paina päässä, tuo vaan lisää intoa, kun on lisää panosta. Sama peli tämä on kuin aina, Koljonen päätti.

Suomalaisten ottelut ja tulokset