Power Platesta boostia treenaamiseen

Power Plate -harjoittelu mahdollistaa kuntosaliharjoittelua vastaavat vaikutukset lyhyemmillä treeniajoilla. Valmennuskeskuksen pelaajat kävivät testaamassa treenin Power Body Helsingissä.

Power Plate Helsingin perustaja ja omistaja on Elina Salzwedel, joka on taustaltaan sairaanhoitaja.

-Lisäksi olen kouluttautunut niin Power Platen kuin Power Plate pienryhmien Master Traineriksi – ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana naisena Suomessa, hän kertoo.

Elina tutustui Power Plateen Saksassa 2000-luvun alussa.

-Laitteen teho ja monipuolisuus hurmasivat minut heti ensi kosketuksella ja pian olinkin jo ohjaamassa asiakkaita paikallisella Power Plate –studiolla sairaalatyöni ohessa. Jo tuolloin haaveilin omasta studiostani Helsingin Kampissa – tosin suurimmaksi osaksi vitsaillen.

-Muutin Suomeen 2012 ja hoitovapaalla 2014 minulle avautui mahdollisuus perustaa Power Plate –yritys Helsinkiin. Kamppiin muutin laitteineni jo seuraavana vuonna. Kannattaa siis unelmoida!

Power Platen teho perustuu kolmiulotteiseen, harmoniseen värähtelyyn, johon keho adaptoituu. Värähtely vaikuttaa koko kehoon hermoston kautta saaden aikaan lihassäikeiden rytmikästä supistumista ja rentoutumista 30-50 kertaa sekunnissa. Nämä tahdosta riippumattomat supistukset tehostavat niin lihaskuntoliikkeitä kuin venyttelyäkin. Värähtelyä hyödynnetään myös hieronnan muodossa. Laitteen hyödyt yltävät siis harjoitteluun valmistautumisesta varsinaiseen treeniin ja lopulta myös erittäin tehokkaaseen harjoituksesta palautumiseen.

-Keskimääräinen harjoitusaika onkin vain 25-30 minuuttia – pidempään ei juuri jaksaisikaan!

Mitä hyötyä Power Platesta on sulkapalloilijalle?

-Power Platea hyödyntävät huippu-urheilijat ympäri maailman mukaan lukien mm. Kiinan sulkapallomaajoukkue, NHL, NFL, Champions League, useat olympia- ja maajoukkueet sekä yksittäiset urheilijat, kuten esimerkiksi Serena Williams, Rafael Nadal, Christiano Ronaldo, Tiger Woods ja Usain Bolt.

-Laitteen ehdoton etu on nimenomaan sen muuntautuvuus ja kohdistettavuus lajikohtaisiin harjoitteisiin sekä lajitreeniä tukevaan harjoitteluun. Riippuu täysin treenaajasta ja päivästä, tehostetaanko voimantuottoa, lisätäänkö liikkuvuutta vaiko keskitytäänkö palautumiseen. Lisäksi kuntoutamme jatkuvasti useita erilaisista tuki- ja liikuntaelinvammoista ja –operaatioista toipuvia asiakkaita yhteistyössä fysioterapeuttien kanssa asiantuntemuksella, turvallisesti ja ennen kaikkea tehokkaasti, Elina kertoo.

Power Body Helsinki toimii Kampissa ja on  tällä hetkellä Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Power Plate –studio. Treeni on aina ohjattua ja perustuu täysin asiakkaan lähtötilanteeseen ja kehittymistavoitteisiin. Laitemäärältään Power Body Helsinki on Euroopan suurin Power Plate –studio.

-Yksilö- ja paritreenien lisäksi vedämme suosittuja pienryhmätreenejä. Avaamme ovemme mielellämme myös muille ryhmille tilauksesta – harjoittelu kun todella muokkautuu juuri sellaiseksi kuin treenaajat tarvitsevat. Power Boost –palvelu tuo värähtelyn yritysten ja yhteisöjen tiloihin. Ohjaajamme tulee sovittuina aikoina kannettavan Power Plate –laitteen kanssa treenaamaan henkilöstöä, vaikka joka viikko, Elina vinkkaa

Valmennuskeskuksen pelaajat kävivät Power Body Helsingillä virkistyspäivän aluksi tekemässä Elinan ohjaaman treenin.

-Se oli hyvä laite. Treenissä sai ihan erilailla toimimaan erilaiset liikkeet eri puolilla kroppaa. Oli tosi hyvää vaihtelua treeneihin, maajoukkuepelaaja Iikka Heino kertoo.

-Oli hauskaa päästä kokeilemaan Power Platea ja varsinkin vatsalihasliikkeet tuntui tosi tehokkaille. Varmasti hyvä apu palautumiseen ja lihaksille, Tokyo Team -pelaaja Airi Mikkelä mietti.

Tutustu Power Plateen ja käy testaamassa treeni!