Koljonen ja Heino MM-kisoihin

Tokyo Team -pelaajat Eetu Heino ja Kalle Koljonen ovat saaneet paikan MM-kisoista.

BWF julkisti tällä viikolla MM-kisoihin kvalifioituneet pelaajat. Sulkapallon MM-kisat pelataan Sveitsissä, Baselissa 19-25.8.2019.

Kalle Koljonen edustaa Tapion Sulkaa (TS) ja tähtää Euroopan sekä maailman huipulle. Menestyminen olympialaisissa on myös yksi hänen päätavoitteistaan. Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Sen jälkeen hän on saavuttanut viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Kalle on voittanut miesten kaksinpelin suomenmestaruuden vuosina 2016 ja 2018. Kallen palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Kallen seura Tanskan sarjassa on Greve.

Paraisten Badmintonia (ParBa) edustava Eetu Heino voitti vuonna 2014 Helsingissä järjestetyn Finnish International Championships -turnauksen miesten kaksinpelissä. Huhtikuussa 2015 järjestetyssä FinnishOpenissa Heino pelasi itsensä hopealle. Viime vuoden Finnish Openissa hän ylsi parhaana suomalaisena välieriin. Eetun palkintokaapissa komeilee myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Hän on hallitseva miesten kaksinpelin suomenmestari. Eetun seura Ranskan sarjassa on BC Chambly Oise.

Sekä Koljonen että Heino harjoittelevat Sulkapallon Valmennuskeskuksessa päävalmentajanaan Anu Nieminen.

-Miesten singelit on todella kovat ja MM-kisat muutekin kovat kisat meille. Tietenkin se, että tuleeko siellä voittoja on paljon siitä kiinni, että kuka on vastassa. Viime MM-kisoissa oli kovat vastustajat molemmilla heti ensimmäisellä kierroksella, joten olisi kiva jos saisi vähän helpomman aloituksen tällä kertaa. On kuitenkin aina kiinnostavaa nähdä, että missä mennään verrattuna maailman huippuihin varsinkin näin karsintakauden alussa, Anu Nieminen kommentoi.

MM-kisojen arvonta julkaistaan 6.8.2019.

KUVAT JERE KOKKO