Iikka Heino Portugalin kisan paras suomalainen

Maajoukkuepelaaja ylsi puolivälieriin Caldas da Rainhassa.

Portuguese International Championships 2019
7.-10.32019, Caldas da Rainhas, Espanja
International series
Palkintosumma 10 000 USD

Joonas Korhosen sekä naisten nelinpeliparin Jenny Nyströmin ja Mathilda Lindholmin matka katkesi karsintaan. Naisten peli päättyi dramaattisesti toisessa erässä loukkaantumiseen, kun Jenny Nyström palloa palauttaessaan löi vahingossa mailalla pariaan käteen. Peli päättyi tähän, sillä Mathilda Lindholm ei pystynyt tällin jälkeen jatkamaan.

Henri Aarnio onnistui pääkisan ensimmäisellä kierroksella sekä singelissä että miesten nelinpelissä parinaan Mika Köngäs. Molemmat pelit ratkesivat kolmessa erässä, mutta lopussa suomalainen seisoi voittajana. Lauluun lähtivät saksalaispari Graalmann & Scheiel sekä intilainen Alap Mishra.

Toisella kierroksella tulikin sitten kovempaa kyytiä. Puolalainen Adrian Dziolko pudotti Aarnion singelissä ja tanskalaiskaksikko Lundgaard & Thyrri ottivat nelinpelin omiin nimiinsä suoraan kahdessa erässä.

Maajoukkuepelaaja Iikka Heino pelasi parhaana suomalaisena vielä puolivälierissä. Heino aloitti kisan vahvasti voittamalla seitsemänneksi sijoitetun Niluka Karunaratnen Sri Lankasta sekä ruotsalaisen Jacob Nilssonin.

-Oli ihan hyviä pelejä. Molemmissa peleissä tosi huono alku. Ekoissa erissä oli pelit ihan hukassa. Onneksi sain ne käännettyä. Kaksi erää pelasin sitten hyvin. Yritän saada pelin heti ekasta erästä rullaamaan huomenna, Heino viestitti Espanjasta.

Puolivälierässä Heino sai vastaansa kiven kovan tanskalaisen, kisan neljänneksi sijoitetun Kim Bruunin. Peli päättyi 21-13 23-21.

-Hävisin kahdessa erässä. Taas oli tosi huono alku. Pääsin kuitenkin hyvin peliin mukaan. Pelasin aika hyvää peliä ajoittain. Harmittaa, etten saanut tokaa erää käännettyä, pettynyt Heino kommentoi pelin jälkeen.

Iikka Heino pelasi myös sekanelinpeliä parinaan Jenny Nyström taiwanilaisparia vastaan. Kahden erän jälkeen vastustaja oli kuitenkin todistanut paremmuutensa.

-Mixti oli tosi vaikea. Liikaa oltiin jäjessä koko ajan, Heino kuittasi.

Kaikki ottelut ja tulokset