Suomalaisilla kankea viikko kv-kisoissa, mutta Iikka Heino voitti huippuvastustajan!

Viime viikolla, kun Etelä-Suomessa vietettiin hiihtolomaa ahkeroivat Tokyo Team – ja maajoukkuepelaajat kansainvälisissä kisoissa Itävallassa ja Espanjassa. 

Spain Masters
19.-24.2.2019, Barcelona, Espanja
HSBC BWF World Tour Super 300
Palkintosumma 150 000 dollaria

Iikka ja Eetu Heino osallistuivat Barcelona Spain Mastersiin viime viikolla. Tokyo Team -pelaaja Eetu Heinon kisa katkesi avausotteluun, kun tanskalainen Kim Bruun oli parempi erin 21-18 21-13. Bruun on tällä hetkellä maailman listan sijalla 88, Heinon ranking on 83.

Maajoukkuepelaaja Iikka Heino haki pääkisaan vauhtia karsinnasta, jossa kaatui tsekkiläinen Milan Ludik ja algerialainen Mohamed Abderrahime Belarbi. Keskiviikkona pääkisan ensimmäisellä kierroksella Heino kaatoi intilaisen Subhankar Deyn kolmessa erässä, joka oli huippusuoritus, huomioiden, että Dey komeilee miesten kaksinpelin maailman listan sijalla 48, kun Heinon sijoitus on 116. Toisella kierroksella vastaan tullut taiwanilainen Wang Tzu Wei (MR 30) oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi ja Heinon lupaavasti lähtenyt kisa päättyi 14-21 13-21 tappioon.

Kaikki ottelut ja tulokset

Austrian Open 2019
20.-23.2.2019, Wien, Itävalta
International Challenge
Palkintosumma 25 000 dollaria

Tokyo Team -pelaajat Airi Mikkelä ja Kalle Koljonen sekä maajoukkuepelaaja Sonja Pekkola pareinaan Oskari Larkimo ja Inalotta Suutarinen, osallistuivat viime viikolla Austrian Openiin. Suomalaismenestys jäi tällä kertaa ohueksi, sillä kaikkien kisa päättyi avausotteluun.

Sonja Pekkola ja Inalotta Suutarinen hakivat paikkaa pääkisaan karsinnasta. Ensimmäisen karsintakierroksen WO:n jälkeen matka päättyi toisella kierroksella, kun kolmieräisen taiston jälkeen thaimaalaispari käveli kentältä voittajina. Sekanelinpelissä Sonja Pekkola parinaan Oskari Larkimo kohtasivat ensimmäisellä kierroksella kiinalaispari Ruohan & Fanghuista. Tässäkin pelissä voittaja ratkesi vasta kolmannessa erässä, mutta vastustaja onnistui siinä paremmin.

Tokyo Team -pelaajat Airi Mikkelä ja Kalle Koljonen hävisivät avausottelunsa. Koljonen oli lähempänä jatkopaikkaa, sillä peli intialaista Adi Pratamaa vastaan oli kolmieräinen trilleri, jossa oli huippu tiukka toinen erä. Airi Mikkelä hävisi tanskalaiselle Amalie Hertzille kahdessa erässä lukemin  21-19 21-11.

Kaikki ottelut ja tulokset