Sulkapalloliiton uusi alle 19-vuotiaiden vastuuvalmentaja on Antti Rajasärkkä

Suomen Sulkapalloliitto haki alle 19-vuotiaiden vastuuvalmentajaa kaksivuotiskaudeksi 14.1.2019 – 31.12.2020.

Valinta on nyt tehty ja valmentajana aloittaa välittömästi Antti Rajasärkkä.
Ryhmän päätavoitteena on vuoden 2020 alle 19-vuotiaiden EM-kisat syksyllä.

Suomen Sulkapalloliiton liittoryhmätoiminnan valmentajapaikat ovat kaksivuotisia. Liittoryhmätoimintaa ohjaavat parillisina vuosina pidettävät alle 15- ja 19-vuotiaiden EM-kilpailut sekä parittomina vuosina pelattavat alle 17-vuotiaiden EM-kilpailut sekä vuosittaiset Nuorten MM-kilpailut.

Vastuuvalmentajien tehtävät:
– Liittoryhmäpelaajien valinta yhdessä valmennuspäällikön ja muiden vastuuvalmentajien kanssa
– Ryhmän toimintakalenteri (= matka kohti arvokilpailuja)
– Leiritoiminta (leirivaraukset, suunnittelu ja valmentaminen)
– Kansainvälinen kilpailukalenteri (matkavaraukset, suunnittelu ja valmentaminen)
– Yhteydenpito pelaajiin ja heidän vanhempiinsa, seuravalmentajiin sekä valmennuspäällikköön.
– Liittoryhmävalmentajat tekevät yhteistyötä myös liiton viestinnän kanssa liittoryhmätoiminnan esille tuomiseksi ja kisapäivien tulosuutisten mahdollistamiseksi.

Valmentaja sitoutuu noudattamaan Suomen ja maailman antidopingsäännöstöjä sekä valmentajien ja kouluttajien käytössääntöjä.

-On hienoa saada Antti takaisin liittoryhmätoimintaan. Antilla on vahva analyyttinen ote valmennukseen, joista meidän pelaajat ja koko organisaatio varmasti hyötyy, valmennuspäällikkö Veli-Markus Melleri iloitsee.

Kuopiolaislähtöinen Rajasärkkä on Savon Sulan harraste- ja junioripäällikkö.

Pelaajaurallaan Rajasärkkä on yltänyt valioluokkaan niin sekanelinpelissä kuin nelinpelissäkin. Rajasärkkä on työskennellyt Suomen huippusulkapalloseuroihin kuuluvassa vantaalaisseurassa Östersundom IF:ssä. Ura on alkanut vapaaehtoisena juniorivalmentajana, vuodesta 2003 alkaen oman työn ohella nuorisopäällikkönä ja 2010 alkaen päätoimisena valmennuspäällikkönä. Uran kannalta isoin askel oli valmentajakoulutus Tanskassa vuosina 2009-2010, josta Rajasärkkä sai erityisesti taktiselle puolelle uutta näkemystä. Päätoimen ohella Antti on toiminut Suomen sulkapalloliiton nuorten liittoryhmien valmentajana sekä valmentajakouluttajana tasoilla 1-3.

-Innolla lähden U19-liittoryhmän mukaan. Lähdemme luomaan liittoryhmätoiminnalle hieman uudenlaista toimintatapaa, jotta toiminta palvelisi sekä ryhmään kuuluvia pelaajia yksilöinä, että koko ryhmää mahdollisimman hyvin. Kiitän liittoa luottamuksesta – nyt ei muuta kuin hihat ylös ja hommiin! Rajasärkkä kommentoi.