Estonian Internationalissa nähtiin Mathilda Lindholmin upea paluu kansainvälisille kentille!

Tallinnassa miteltävässä kisassa oli mukana lähes 30 pelaajaa mm. Tokyo Team ja maajoukkue Airi Mikkelää lukuunottamatta. 

YONEX Estonian International 2019
10.-13.1.2019, Tallinna, Viro
International series
Palkintosumma 10 000 USD

-Päivä oli vähän vuoristorataa, kun tuli osittain tosi hyviä tuloksia ja osittain taas pettymyksiä. Tokyo Teamiä edustivat täällä Kalle Koljonen ja Eetu Heino, joista Kalle väänsi työvoitot omista peleistään ja johtaa 2-0 Ukrainaa vastaan. Eetu pelasi hyvää peliä junioreiden Euroopan mestaria Merkleä vastaan ja voitto oli ihan omissa käsissä, kun johti kolmatta erää 18-16. Loppuun tuli ikävä kyllä omia virheitä ja matsista tappio, mikä harmittaa tosi paljon, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi Tallinnasta.

Eetu Heino kommentoi pettymykseen päättynyttä peliä tuoreeltaan.

-Ensimmäinen erä oli huonoa peliä. Parani sen jälkeen paljon. Oli ihan hallussa, niin sen takia harmittaa todella paljon, hän mietti.

Kalev Spordihallin kentällä nähtiin tänään myös lähes koko maajoukkue.

-Iikka Heino pelasi hyvin ranskalaista Rossia vastaan varsinkin toisessa erässä ja oli löytänyt oikean taktiikan voittamiseen, muttei ihan pystynyt pelaamaan tarpeeksi kurinalaisesti enää kolmannessa erässä. Anton Kaisti ja Inalotta Suutarinen ovat suhteellisen helposti jatkossa, pelasivat vahvasti tänään, mutta huomenna vastus kovenee huomattavasti. Anton Kaisti ja Oskari Larkimo pelasivat hyvän miesten tuplan, mutta hävisivät tiukasti tanskalaisille. Matsissa oli vähän ongelmia syöttöjen kanssa ja keskikentän lyöntien valinnoissa, Anu Nieminen jatkoi.

-Päivän hienoimpia suorituksia tuli naisten nelinpelissä Jenny Nyströmin ja Mathilda Lindholmin ensimmäisessä pelissä, jossa ensimmäisen erän selvän tappion jälkeen tytöt selkeästi nostivat pelitempoa ja tasoaan ja taistelivat itselleen 23-21 voiton kolmannessa. Illan matsi menikin jo selvemmin ja sekin tosi hyvällä pelillä. Upea paluu Mathildalta pitkän kuntoutusjakson jälkeen kansainvälisille kentille! Myös Riikka Sinkko ja Sonja Pekkola yllättivät positiivisesti mahtavalla nelinpelillään. Toiseksi sijoitetut ukrainalaiset olivat illalla liian kovia, mutta siinäkin matsissa Riikka ja Sonja pystyivät haastamaan vastustajiaan. Elina Niiranen ja Tuuli Härkönen pelasivat myös hyvin nelinpelissä, joten kaiken kaikkiaan naisten nelurit olivat päivän parhaita esityksiä, hän päätti.

Lauantaille etenivät siis Kalle Koljonen, Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm sekä Anton Kaisti ja Inalotta Suutarinen.

-Tänään molemmat matsit olivat aikalailla taisteluvoittoja. Ei mitään parasta peliä kumpikaan, mutta tulipahan hoidettua kotiin pelit tältä päivältä. Huomenna on uusi päivä ja uudet haasteet vastassa. Huomenna täytyy olla parempaa peliä, jos haluaa voittaa, Kalle Koljonen kommentoi päivän päätteeksi.

Kaikki ottelut ja tulokset

Tapahtumasta on Badminton Europen suoratoisto, joka löytyy täältä.